Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

La proposta parlamentària acompanya les 11.000 signatures que s’han recollit per modificar la Llei del Comerç de Catalunya i així aconseguir un model laboral amb una major conciliació familiar

Imprimeix Correu-e

El consell ciutadà de Catalunya dona llum verda a recomanar als cercles territorials a que participin en els grups promotors arreu del territori per organitzar “candidatures confluents reconeixibles” on Podem haurà d’estar representat

Imprimeix Correu-e

Com cada 17 de maig, des de 1990, celebrem que l'OMS va retirar del seu llistat de malalties l'homosexualitat, el lesbianisme i la bisexualitat. No obstant això, encara avui les persones trans són patologitzades i se'ls nega el dret a ser qui són. Malgrat els nombrosos avenços legals per reconèixer la diversitat sexual i de gènere al nostre país, no podem deixar de denunciar que no podem abaixar la guàrdia, els drets i les llibertats que reclamem ens pertanyen, són drets que compartim amb la resta de la societat, perquè són drets humans.

Des de fa un temps, les persones LGTBI, com el conjunt de la ciutadania, estem vivint una ona reaccionària que retalla els nostres drets socials, econòmics o polítics, que posa en greu risc la llibertat d'expressió, i que a més fomenta el rebuig cap a part de la societat. No solament és trànsfob l'autobús d'Hazte Oír quan assenyala a menors trans afirmant un binarisme de gènere rígid i excloent, també ho són les nostres institucions quan subvencionen entitats que ni són d'utilitat pública ni corresponen a l'interès general o quan normalitzem l'assetjament social i neguem la nostra diversitat de gènere i sexual a l’escola, en el treball o al carrer.

Perquè la LGTBI-fòbia està present en tots els àmbits ens costa entendre que la discriminació és estructural, de vegades amb prou feines visible, i afecta sobretot a aquelles persones LGTBI més vulnerables com persones trans, majors, migrants o sol·licitants d'asil. Encara que sabem que aquest odi i rebuig té molts rostres, no podem oblidar que l'any passat es van registrar 111 casos de LGTBI-fòbia a Catalunya, entre agressions físiques, verbals o discurs d'odi en xarxes socials, un 32,2% més que l'any anterior. Tampoc podem oblidar que la Llei 11/2014 segueix sense desplegar-se de manera efectiva a Catalunya, per falta de voluntat política, o que encara es criminalitza l'homosexualitat en 72 països.

Perquè és en el dia a dia de les persones LGTBI quan sentim aquesta discriminació estructural i vivim el rebuig o l'estigmatització, quan els nens i nenes continuen patint bullying i els currículums escolars no reflecteixen la diversitat afectiva-sexual, quan es vulneren drets sexuals i reproductius, sense reconèixer-se la diversitat familiar des de les institucions, quan es condemna a les dones trans a un 80% de desocupació, tutelant-se la identitat i negant l'autodeterminació de gènere, quan les retallades neoliberals s'emporten els recursos per a la prevenció i la lluita contra el VIH-sida o quan les persones intersexuals són invisibilitzades, sotmeses a cirurgies innecessàries i no reconeixem la diversitat de cossos i experiències humanes.

Per això, des de Podem Catalunya ens sumem a aquest 17 de maig de reivindicació i lluita pels nostres drets i llibertats, recordant a víctimes del rebuig i l'odi com Thalía, Ekai o Alan, per deixar ben clar que la LGTBI-fòbia ens empobreix socialment, que volem que totes les vides importin, eradicant la violència i l'odi, per poder ser tal com som.

Secretaria de Feminismes i LGTBI

Àrea LGTBI

Podem Catalunya

Imprimeix Correu-e

La diputada Yolanda López reclama al gobierno del PP y a AENA que “no haga de los derechos laborales una subasta a la baja en cada concurso público”

Catalunya En Comú Podem ha recibido hoy en el Parlamento, junto con otros grupos, a trabajadores del conocido como “Lote 22”, empleados de varios establecimientos de cafetería y restauración del Aeropuerto del Prat, afectados por una reestructuración de las adjudicaciones impulsada por AENA que implicará trocearlas para dividirlas entre varias empresas, cosa que, alerta, implicará una importante devaluación de sus condiciones laborales.

Imprimeix Correu-e

La segunda Asamblea Ciudadana Estatal incorporó a Podemos un mandato claro sobre la especificidad del ámbito local en la estrategia global del partido que se concretó políticamente en la primacía de la participación sobre la representación. Organizativamente, este criterio se concretó en un nuevo diseño de los órganos municipales con el fin de fomentar la implicación y reforzar la militancia; y también, en gran medida, para trasladar y enfocar hacia el ámbito municipal la participación múltiple de las personas inscritas en Podemos en otros ámbitos temáticos y en otras escalas territoriales. 
Recientemente las Secretarías de Organización Autonómicas han remitido las solicitudes de apertura de urnas a la Secretaría de Organización Estatal, y mañana 19 de abril conoceremos qué municipios inician este proceso. Puedes consultar el aquí el reglamento para los procesos internos municipales y aquí el calendario. Es importante recordar que en esta ocasión para votar será imprescindible verificar la identidad entrando en participa.podemos.info/es y subiendo la foto de la documentación. 
En la web específica de la asamblea ciudadana podrás ir consultando todos los detalles del proceso y también en este canal de telegram.
Si tienes cualquier duda o pregunta no olvides que puedes planteárnoslas a través de nuestro formulario en podemos.info o por correo a los responsables territoriales podemos.info/contacto-sop/
 

Imprimeix Correu-e

Desde el grupo parlamentario confederal Unidos Podemos-En Comú Podem-en Marea hemos presentado una Proposición de Ley para Regular los Alquileres Abusivos y Mejorar las Garantías y el Acceso a la Vivienda en Alquiler, donde recogemos, entre más medidas, la creación de un índice de referencia de los alquileres, la ampliación del parque público de viviendas y el alargamiento de la duración de los contratos. Tras el estallido de la burbuja inmobiliaria, más de 400.000 familias perdieron su vivienda.

Imprimeix Correu-e