Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

Albiach recorda a Torra que Catalunya ocupa “set podis de la vergonya” i li reclama uns pressupostos que ho reverteixin

Atur juvenil, desnonaments, retallades sanitàries i educatives, matrícules universitàries, serveis socials i descens salarial, els àmbits apuntats per la presidenta de CatECP en què Catalunya presenta pitjors registres

La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha recordat avui al president de la Generalitat, Quim Torra, que Catalunya ocupa “set podis de la vergonya”, sent líder a tot l’Estat en registres negatius ens els àmbits de l’atur juvenil, els desnonaments, les retallades sanitàries i educatives, el preu de les matrícules universitàries, els serveis socials i el descens salarial. Davant d’això, li ha reclamat uns pressupostos que reverteixin aquesta “situació vergonyosa”.

Albiach ha subratllat que més d’un 30% dels joves està a l’atur o ha de marxar a l’estranger en busca d’una vida millor, que Catalunya és el territori de l’Estat amb més desnonaments i cada dia 44 famílies perden la seva casa, que s’està invertint en sanitat un 27,5% menys que abans de la crisi, i que està situada a la cua de la Unió Europea en inversió educativa. També ha posat de manifest que és el territori de l’Estat on el preu de les matrícules és més alt i les llistes d’espera en dependència més llargues, i on més ha baixat el salari des del 2010. També, ha recordat, “només s’ha aprovat un 5% de totes les sol·licituds de la Renda Garantida de Ciutadania i un 30% d’infants està en risc de pobresa”.

“Quan pensa el seu Govern començar a complir amb la seva obligació de presentar una proposta de pressupostos que posin en marxa Catalunya?”, li ha recriminat a Torra. “Anem tard”, ha postil·lat. “Espero que siguin capaços d'abandonar per un moment la retòrica buida o la constitució de l'enèsim Consell i vinguin al Parlament a fer política efectiva, amb l'instrument polític més potent que tenen, que són els pressupostos de la Generalitat”, ha conclòs.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e