Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

Podem Educació considera “una vergonya” que Torra no obeeixi el Parlament i no rebaixi un 30% les matrícules universitàries

Exigim una rectificació, un augment del pressupost públic destinat a les universitats catalanes i una rebaixa del 30 %, com a mínim, de les taxes universitàries

Assistim indignades a la notícia que La Generalitat va aprovar ahir congelar les taxes universitàries per sisè any consecutiu desobeint un cop més la instància del Parlament de reduir un 30% els preus universitaris.

Les universitats catalanes continuaran sent de les més cares d’Europa i els seus estudiants els que paguen més en concepte de taxes de tot l’estat espanyol.

L'educació pública té l'obligació d'oferir tots els ensenyaments en igualtat de condicions per a tot l'alumnat. Mantenir uns preus desorbitats a les Universitats és vetar l'entrada a tot l'alumnat que no disposa d'un nivell econòmic per fer-hi front. Això és classisme.

Una societat que es vol democràtica i progressista no pot permetre deixar a milers de joves sense poder accedir a la Universitat només per raons econòmiques. Això és injust i antidemocràtic. Els sector populars que són els que més han patit la crisi i els que acumulen més atur juvenil, no poden, a més, quedar exclosos dels estudis superiors.

El darrer estudi de l’Observatori del Sistema Universitari xifrava en 2.100 euros la despesa anual dels estudiants catalans en taxes universitàries entre el 2009 i el 2015 i una davallada del 17 % en el finançament públic dels centres universitaris catalans, la qual cosa ens situa entre les universitats més infra-finançades d’Europa, només per sobre de Grècia, Letònia i Irlanda.

És una vergonya que l’executiu de Quim Torra, que s'omple la boca de defensar Catalunya, hagi aprovat aquesta mesura. Exigim una rectificació, un augment del pressupost públic destinat a les universitats catalanes i una rebaixa del 30 %, com a mínim, de les taxes universitàries, tal i com demanen els sindicats d'estudiants. 

PODEM EDUCACIÓ estarà sempre al costat de la lluita per un accés en igualtat de condicions a totes les etapes educatives. Una educació pública i gratuïta, des de Bressol fins a la Universitat. 

 

*Foto de Petits Detectius (https://www.flickr.com/photos/petitsdetectius/8196507155)

e-max.it: your social media marketing partner

Etiquetes: Universitat Pública

Imprimeix Correu-e