Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

Comunicat Podem Educació sobre la manca de places públiques a les escoles

Des de Poden Educació volem manifestar el nostre suport a les famílies que s'han quedat sense plaça pública per escolaritzar els seus fills i filles el proper curs principalment a la ciutat de Barcelona.

Volem, també, denunciar la política del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que, des de fa molts anys, està beneficiant els centres privats concertats en detriment de la xarxa de titularitat pública, al no construir els centres educatius necessaris (sobretot a la ciutat de Barcelona) i tancant grups en els centres públics mentre es mantenen en els centres concertats.

Com ja han denunciat altres veus (entre elles el Síndic de Greuges) a Catalunya tenim un dels graus de segregació escolar més grans de tot el territori de l'Estat. I una de les causes és la política de concerts que, juntament amb la LEC, s'ha anat consolidant. Els concerts educatius varen néixer als anys 80 quan, desprès de la llarga dictadura, no hi havia suficients centres públics per escolaritzar tot l'alumnat. Però era una mesura transitòria fins que no es construïssin més centres públics. A Catalunya, però, enlloc de noves construccions, els successius governs han anat concertant més centres privats fins a arribar a la situació actual.

Volem manifestar que tots els infants i joves tenen dret a una plaça educativa en centres de titularitat pública, amb condicions d'igualtat i de qualitat. I, per tant, instem a l'Administració a no obligar a les famílies que s'han quedat sense plaça pública a anar a un centre concertat. Cal buscar altres solucions.

Des de Podem Educació considerem que és urgent revertir la situació actual, ampliant la xarxa pública i disminuint progressivament els concerts educatius. Cal també posar límits a la llibertat d'elecció i vetllar perquè tots els infants i joves tinguin una plaça escolar en un centre públic del seu barri.  L'accés igualitari a l'educació pública ha de prevaldre per sobre de tot i per això cal posar tots els recursos necessaris perquè tots els centres públics siguin d'igual qualitat.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e