Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

ACTA DE LA I SESSIÓ DEL CONSELL CIUTADÀ CATALÀ 20/04/2018

Reunió CCC

Dia: 20/04/18

Hora: 18.15 h

Lloc: Sala 4 Up, c/ Vallespir 39, Barcelona

Assistents: Mar García, Marta Campoy, Miquel Benítez, Sergi Cutillas, Enver Aznar, Celeste

Valenzuela, Irene Blanco, Sandra Daza, Inma Montrey, Rosa Cañadell, Miguel Herrera, Lucas Ferro,

Juanjo Caceres, Toni Pérez, Francisca Pino, Álex Guerrero, Laia Sánchez, José Antonio Ramos, Rafa

García, Leo Lamich, Pilar Flamenco, Jéssica Albiach, Araceli Viñes, Joaquín Vela, Jaume Durall, María

Pozuelo, Carlos Tavera, Marcos Galante, Noelia Bail, María Martínez, Celia Cánovas, Maite Cenzano,

Javi López, Yolanda López, Óscar Guardingo, David Martínez, Alba García, Xavi Domènech, Conchi Abellán, Cristina Morales

Assistents online (Skype): Vicenç Navarro, Arnau Mallol, Carme Font, Ana Carla Rosani

Es disculpen per no assistir: Sandra Ramos, María Serrano, Mireia Iniesta, Alicia Ramos

Ordre del dia:

1.- Constitució del Consell Ciutadà Català​

2.- Informe Polític​

3.- Proposta Consell de Coordinació Català​

4.- Processos interns municipals 1a tanda​

La reunió comença passades les 18.15 h. Juanjo explica als i les assistents que ell s'ocupa de moderar i prendre els torns de paraula, Cristina s'encarrega de prendre acta.

Vicenç, com a Coordinador de la Gestora provisional, traspassa formalment la responsabilitat de la direcció de Podem Catalunya al nou Secretari General, Xavi Domènech, i al nou Consell Ciutadà Català (CCC).

1.- María Martínez sol·licita informació abans de constituir-se el CCC per saber quina decisió ha de prendre en relació amb la seva pertinença a la Comissió de Garanties o al CCC. Jaume li respon a María que a partir de la constitució de l'òrgan (CCC) Desborda ja no s'aplica i que en tot cas és ella qui ha de triar un dels dos òrgans pels quals ha sortit escollida, donada la incompatibilitat de formar part dels dos. Noelia es suma a la petició de María i afegeix que com s'ha anunciat l'obertura d'urnes pels processos municipals hi ha gent de la seva llista que pot estar interessada a participar-hi, i sol·licita, sense impedir la constitució del Consell Ciutadà, que María tingui uns dies més per decidir a quin òrgan s'incorpora formalment. Per últim, Juanjo proposa que es reculli a l'acta el que han dit, que es constitueixi el CCC i que es passi al següent punt de l'ordre del dia.

A les 18.40 h es constitueix formalment el CCC.

2.- Xavi, en primer lloc, agraeix el treball del Coordinador de la Gestora, Vicenç. També es compromet a enviar dos o tres dies abans els informes polítics al CCC per debatre'ls a les reunions. Seguidament exposa l'informe polític: es detalla la situació de bloqueig polític i institucional a Catalunya i la divisió interna del bloc independentista.

Aquesta divergència tàctica de l'independentisme (el bloc que vol conformar govern i el bloc que busca l'enfrontament amb l'Estat) oculta l'esgotament del model, perquè no hi ha proposta de futur que condueixi a la independència real. Per superar això, i sense ser hegemònics, des de Catalunya En Comú-Podem s'ha proposat un govern d'independents (persones referents de la societat civil, no tecnòcrates) per donar sortida al bloqueig en un horitzó de futur a molt curt termini (2 anys).

El futur de Catalunya es construeix des de la transversalitat, no des dels blocs. Els objectius d'aquesta proposta de govern són quatre: (1) recuperar les institucions (2) pla de xoc contra la desigualtat (3) treballar per acabar amb la judicialització de la política i (4) assentar les bases de la nova relació entre Catalunya i Espanya.

Aquesta és una etapa de reacció de les forces conservadores. S'han de pensar tàctiques tenint en compte aquest moment. Alhora, aquesta etapa de reacció té enormes contradiccions internes i moltes debilitats. Per això, s'ha d'aprofundir el Podem Moviment amb propostes polítiques obertes a la gent. Tenim dos horitzons polítics: les eleccions municipals i les europees.

Xavi proposa una sessió monogràfica de CCC per debatre sobre les confluències. També proposa enviar una delegació invitada de Podem a l'Assemblea de Catalunya en Comú del 22 d'abril.

Finalitzada la intervenció de Xavi, Juanjo proposa donar per tancat el punt i obrir el debat sobre l'informe polític excepte si es considera necessari votar alguna de les qüestions plantejades. Com que no hi ha demanda de votació s'obre torn de paraula per debatre l'informe polític.

3.- Xavi explica les diferents propostes de Secretaries i Àrees i els noms de les persones associades a elles:

● Secretaria de Moviment Popular i Portaveu: Conchi Abellán

● Secretaria d'Organització i Municipalisme: Jaume Durall

● Secretaria de Feminismes i LGTBI: Mar García

● Secretaria d'Acció Institucional i Discurs: Lucas Ferro

● Secretaria de Formació i Educació: Rosa Cañadell

● Secretaria d'Economia i Treball: Sergi Cutillas

● Àrea de Societat Civil: María Pozuelo

● Secretaria de Participació i Logística: Miquel Benítez

● Àrea de Transparència: Irene Blanco

● Secretaria de Finances: Juanjo Cáceres

● Secretaria de Comunicació: Carlos Tavera

● Àrea de Secretaria: Cristina Morales

S'obre la votació de la proposta del Consell de Coordinació:

40 vots totals

36 vots a favor

38 vots presencials

1 vot en contra

2 per Skype

3 abstencions

S'aprova la proposta del Secretari General sobre el Consell de Coordinació Català.

4.- Jaume informa sobre els municipis que accedeixen al procés de primàries a la primera tanda. Es passarà un informe al CCC. S'obren urnes en 18 municipis.

S'obre torn de paraula per comentar els processos interns municipals. Es recorda que per votar en aquestes primàries s'haurà de validar-se abans amb el DNI.

S'obre la votació sobre l'informe presentat dels processos interns municipals.

38 vots presencials

36 vots a favor

2 per Skype

cap vot en contra

4 abstencions

S'aprova l'informe sobre els processos interns municipals.

La reunió acaba a les 20.12 h.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e