Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

ACTA DE LA II SESSIÓ DEL CONSELL CIUTADÀ CATALÀ 18/05/2018

Reunió CCC

Dia: 18/05/18

Hora: 17.30 h

Lloc: Biblioteca Municipal Bon Pastor, Sala d'Actes. C/ de l'Estadella, 64, Barcelona

Assistents: Mar García, María Pozuelo, Miquel Benítez, Ana Carla Rosani, Marta Campoy, Francisca

Pino, Óscar Guardingo, Pilar Flamenco, Sandra Daza, Araceli Viñes, Noelia Bail, Yolanda López, Lucas Ferro, Carlos Tavera, Marío Rios, Jéssica Albiach, Rosa Cañadell, Marcos Galante, Leo Lamich, Anna P.

Oller, Maite Cenzano, Toni Pérez, Rafa García, David Martínez, Jose Antonio Ramos, Juanjo Caceres,

Joaquín Vela, Conchi Abellán, Jaume Durall, Xavi Domènech, Sergi Cutillas, Miguel Herrera, Mireia Iniesta, Javi López, Cristina Morales

Assistents online (Skype): Vicenç Navarro, Carme Font, Alicia Ramos

Es disculpen per no assistir: Celeste Valenzuela, Arnau Mallol, Silvia Llorente, Laia Sánchez

Ordre del dia:

1.- Aprovació acta anterior. Invitació a Joves​

2.- Reglament/presentació organigrames​

3.- Municipals/Confluències​

1.- La reunió comença passades les 17.30 h aprovant l'acta anterior. Xavi informa després al Consell Ciutadà sobre la invitació al sectorial de Joves per assistir a les reunions del Consell amb veu però sense vot.

Conchi explica que durant la campana de primàries ja van formalitzar la sol·licitud i la van transaccionar, per tant és un compromís electoral. Xavi constata que tenim com a organització política un dèficit de joves en la representació i en la participació.

Es procedeix a votar la invitació al sectorial de Joves al Consell Ciutadà. Rafa s'hi absté, la resta aprova la invitació.

2.-Fins avui han arribat esmenes al Reglament, així que Jaume proposa que aquest punt passi a la setmana vinent per poder recollir més esmenes, aquestes es tractaran directament amb les persones que les hagin enviat en un període de transacció i un cop enllestides el Reglament s'aprovarà a la següent reunió del CCA. Es dóna com a termini d'esmenes aquest cap de setmana.

Es vota posposar l'aprovació del Reglament. S'aprova per unanimitat posposar-lo.

Jaume comenta que tothom tindrà accés la setmana vinent a una carpeta de Dropbox amb informació sobre actes, organigrames i altres documents rellevants pel CCA.

Els i les responsables de les Secretaries i la Portaveu de Podem Catalunya exposen els seus organigrames. Sergi afegeix que s'ha plantejat crear una àrea d'economia feminista i que ha parlat amb companyes per saber si era convenient o no obrir-la. Hi haurà presència d'aquesta perspectiva en la Secretaria d'Economia i Treballs.

Es voten els organigrames. Tothom vota a favor menys Noelia que s'absté.

3.- Jaume exposa el document sobre les municipals. Es proposa que les candidatures municipals han de ser guanyadores, unitàries i del canvi, sent reconeixibles pel nom. S'ha detectat que el canvi continu de nom despistava als nostres electors i electores i es proposen com a opcions En Comú Podem​ o En Comú ​ ​, atenent sempre a les necessitats de cada territori. Les candidatures han de concretar-se en espais conjunts del canvi.

Xavi comenta que Podem com a tal no es va presentar el 2015 i que aquesta és la primera vegada que es presenta, és una gran responsabilitat perquè depèn la sort de molts municipis i també es juga la partida de les eleccions generals. També es veurà el desplegament de Ciutadans en els territoris.

Sobre la participació amb les confluències locals Xavi pensa que Podem ha de participar en tots els nivells de la confluència, recomanant als cercles que participin en els grups motors perquè estiguin presents en aquests espais conjunts de treball. El criteri per produir candidatures municipals ha de ser que aquestes siguin guanyadores i que siguin obertes. S'hauria de fer una assemblea de portaveus en tot el territori per informar-los.

Després de diverses intervencions sobre les municipals, Anna vol saber com s'està posicionant Podem en el procés de renovació de càrrecs interns de Catalunya en Comú. Xavi li respon dient que encara no hi ha propostes de llistes i que la setmana vinent s'obrirà aquest debat. Pensa que ha d'haver-hi persones de Podem en aquestes llistes. Anna demana que es facin primàries a Podem per la configuració d'aquestes llistes de Catalunya en Comú.

Pilar demana que per les pròximes reunions es revisi la llista dels torns de paraula per evitar que parlin les mateixes persones.

Jaume comenta que des de fa un mes es reuneix amb Catalunya en Comú i que ambdós partits estan treballant en la mateixa línia. Explica que el document de les municipals és una orientació política i no una imposició, que hi ha una voluntat conjunta per bastir candidatures guanyadores.

Es vota el document de les municipals i les confluències. S'aprova per unanimitat.

La reunió acaba a les 20.45 h.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e