Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

Podem Catalunya condemna la massacre israeliana a Gaza

Puedes leer este artículo en castellano aquí.

Per una diplomàcia de Pau a Palestina i l’Orient Mitjà.

Mentre l’Administració Trump premiava al Govern d’Israel amb la inauguració de l’ambaixada d’Estats Units a Jerusalem, aquest massacrava de nou al poble Palestí. Cinquanta vuit morts, set d’ells menors d’edat, i milers de ferits han sigut el balanç d’una nova jornada vergonyosa.

Setanta anys després d’ocupació, Israel segueix sense respectar el Drets Humans i tant l’Administració Trump com la Unió Europea segueixen permetent-ho.

Sobren raons i calen accions per a fer complir la legalitat internacional i els Drets Humans. Cal avançar en el reconeixement de l’Estat Palestí i en una solució democràtica i dialogada a Orient Mitjà.

Cal sobretot que la Unió Europea es desmarqui de la inadmissible diplomàcia internacional de l’Administració Trump. Cal que la Unió Europea sigui un actor dinàmic en la construcció de la Pau a Orient Mitjà i condemni amb rotunditat els atacs israelians sobre el poble de Palestina.

És inadmissible el seguidisme de les administracions europees en la irresponsable diplomàcia nord-americana. El trasllat de l’ambaixada a Jerusalem, els nous bombardejos a Síria i el trencament de l’acord nuclear amb l’Iran sense el suport europeu han situat a Trump com el principal obstacle per a la Pau a l’Orient Mitjà i el principal aval de la vulneració dels Drets Humans a Palestina.

Davant de Trump, cal una diplomàcia europea per la pau. Reclamem a totes les administracions, també l’espanyola i la catalana, a rebutjar i condemnar els atacs israelians sobre Palestina i a treballar per una alternativa a la diplomàcia de la guerra.

Visca Palestina lliure.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e