Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

Podem Catalunya amb l’escola catalana i la immersió lingüística

Des de l'àrea de Podem Educació, integrant de Podem Catalunya, rebutgem enèrgicament tant les intencions manifestades recentment pel ministre d’educació com les del diputat de Ciutadans Toni Cantó adreçades a acusar injustament les escoles catalanes ‘d’adoctrinament independentista‘ i a reforçar una concepció centralitzadora de l’educació a Catalunya que és d’infausta memòria per aquest país.

 A Podem lluitem per una educació veritablement inclusiva en tots els aspectes. És per això que considerem que el sistema d’immersió lingüística de les escoles públiques catalanes no és un obstacle, ans al contrari, un important ajut que cal perfeccionar per aconseguir aquest objectiu.

Si hi ha alguna cosa més radicalment oposada a l’adoctrinament és el pensament crític i des de Podem sempre l’hem defensat i el defensarem com una part essencial de l’educació. Un esperit crític que no treballa sobre abstraccions pures sinó que es modela en relació a un entorn en permanent transformació i del que es vol ser part activa.

Front als que consideren la uniformitat imposada com la garantia més eficaç de la unitat, nosaltres, pel contrari, reivindiquem la diversitat creativa com la millor garantia d’una evolució social rica i fecunda en la seva pluralitat.

Les llengües són una de les expressions més palpables d’aquesta diversitat i considerem que és la nostra obligació lluitar per a què totes les comunitats puguin gaudir d’aquest instrument de comunicació amb totes les seves potencialitats.

Malgrat l’assetjament a que ha estat sotmès pels poders uniformadors centralistes, el català ha aconseguit emergir com una eina de cohesió social que no plantegem mai com a confrontació amb les altres llengües de l’estat, sinó com un valor propi que cal defensar i oferir a la resta de comunitats.

Per aquesta raó els atacs que, en el context polític actual, es tornen a fer contra les escoles públiques catalanes per la seva fermesa en la defensa tant de la llengua pròpia com del coneixement d’una història que es pretén ignorar i deformar des dels sectors més reaccionaris de l’estat, susciten un rebuig majoritari de la societat catalana, al qual ens afegim des de Podem Catalunya.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e