Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

Podem Educació: Comunicat d’inici de curs 2017-2018

Davant del nou curs educatiu, Podem Catalunya vol insistir en què l’educació hauria de ser un punt fonamental a considerar en la transformació del nostre país

Si parlem de democràcia i volem que aquesta sigui autèntica i duradora hem d’ensenyar amb democràcia. Malgrat això, estem patint retrocessos molt importants deguts a la política que porta endavant la Conselleria.

- S’impulsen direccions de caire autoritari propiciant, a més, la selecció arbitrària d’una part del professorat amb l’excusa d’una suposada cohesió al voltant d’un projecte educatiu de centre.

- Es limita l’accés a l’aprenentatge amb autèntica igualtat d’oportunitats, subvencionant centres segregadors i duent a terme una gestió de les beques amb serioses mancances i retards.

- No es desenvolupa una veritable educació inclusiva que pugui extreure el màxim de les potencialitats de l’alumnat tenint en compte la seva diversitat. En particular, les anomenades USEE deixant molt a desitjar.

- S’afecta a la qualitat de l’ensenyament incomplint acords com el de completar tots els nomenaments del professorat abans de l’1 de Setembre per a permetre una adequada planificació del curs.

- S’ignora l’escola pública, com a tal, equiparant-la a les empreses privades subvencionades i defugint el paper de l’administració pública al document “Ara es demà”, publicitat pel Departament d’Ensenyament com a resultat d’un suposat debat clarament parcialitzat. La consellera, fins i tot, va elogiar als Maristes, els quals estan al centre de la indignació ciutadana per les denúncies rebudes pels casos de pederàstia.

- S’intenta imposar un decret de menjadors escolars que només el rebuig de la comunitat educativa, i en particular de la FAPAC, ha aconseguit paralitzar.

- No es prenen mesures per solucionar, d’una vegada, el greu problema de la precarització a les Universitats i el de l’accés no discriminatori per raons econòmiques a l’ensenyament superior.

- Es fan canvis curriculars que afecten al pensament creatiu i a l’esperit crític, minvant tant  la Filosofia com els ensenyament artístics, entre d’altres matèries fonamentals per al desenvolupament integral de les persones.

Tot això es produeix perquè el pensament polític de qui governa a Catalunya en educació, el Pdcat, antiga Convergència, dona passos en detriment de l’educació pública que hauria de defensar, com queda patent tant amb l’incompliment del 6% del pressupost que se li dedica i que la pròpia LEC establia que s’havia d’assolir al 2017,situant-se actualment en la meitat d’aquest percentatge, com amb l’augment del % d’interins que, per acord del Parlament, havia de reduir-se a 5% i supera amb escreix el 30%.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e