Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

Comunicat del Cercle de Podem Sanitat Catalunya sobre la vaga convocada pels treballadors i treballadores del TSC

Des del Cercle de Podem Sanitat Catalunya volem donar i mostrar el nostre incondicional suport a les treballadores i els treballadors que convoquen vaga pel proper divendres 25 d’agost i a la seva respectiva manifestació a Calella.

Tenim molt clar que sense la seva vaga i sense les seves lluites, veuríem com la sanitat mor lenta i dolorosament per culpa dels interessos d’una burgesia catalana que té com a somni el model americà de sanitat, on només tens dret a la sanitat, dret a la salut i en definitiva, dret a viure, si la teva butxaca t’ho permet.

Volem reconèixer la valentia de tècnics i tècniques d’emergències sanitàries per fer aquesta vaga i la seva solidaritat per posar per davant dels seus interessos la qualitat del servei i les necessitats de la gent. Denunciem a la vegada l’incompliment del contracte d’adjudicació del servei a l’empresa Transport Sanitari de Catalunya (TSC), que també es presta a la província de Girona i al sector sanitari a La Selva i l’Alt Maresme.

Deixem aquí els punts reivindicats pels treballadors i treballadores:

1- Arreglar els contractes en frau de llei.
2- Transport Sanitari No Urgent (TSNU): ús de categories professionals correctes (hi ha conductors amb categories inferiors a les pertinents).
3- Calendari laboral de 1800h anuals i descans: respecte del conveni.
4- Manteniment dels contractes actuals en categories i salaris per evitar les coaccions de la empresa.
5-Revisió i manteniment dels vehicles segons el signat al concurs d’adjudicació.
6-Vacances pactades, no imposades.
7-Acabar amb la coacció dels membres del comitè d’empresa i seccions sindicals.
8- Mètodes efectius per assegurar que la roba de treball dels tècnics i les tècniques compleix la llei de protecció de riscos laborals.
9- Manteniment de les bases, complint les pliques del concurs.
10- Horaris fixes i clars per evitar hores fetes fora de quadrant.

11- Reunions mensuals amb el SEM i el CatSalut per assegurar el compliment de les pliques del concurs i com a intermediaris per negociar.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e