Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

Podem Catalunya davant l’escenari polític català

Una resposta clara, col·lectiva i des de baix

 consulta la nota de prensa amb els resultats

 

 

Sense por a ser clars. Sense por a construir des de baix

Un dels grans missatges que va enviar el 15M a la política feta des dels partits fins llavors va ser: “s’ha acabat el temps de decidir d’esquenes a la gent”. Aquest crit no només implicava una expressió d’indignació sinó que volia ser un advertiment: els ciutadans no som menors d’edat, volem conèixer i decidir sobre tot allò que afecta les nostres vides.

Durant molts anys, uns partits i uns polítics més preocupats pels seus interessos, personals i de partit, havien fet i desfet d’esquenes a la gent. La base sobre la que se sustentava aquesta manera d’actuar era una suposada incapacitat de la gent per prendre decisions. “Als ciutadans no se’ls ha de consultar sobre si volen estar o no en un pacte militar”, reconeixia Felipe González fa pocs anys preguntat sobre el referèndum de l’OTAN. Un Felipe González que semblava més preocupat en supeditar la sobirania i el futur en pau dels pobles de l’Estat als interessos del complex militar dels Estats Units, que de donar veu a la ciutadania. Una manera d’actuar que parteix d’una suposada superioritat de criteri per part dels dirigents per sobre de la gent.

Amb el pas del temps hem pogut constatar que aquesta suposada superioritat no era tal i que darrera d’ella s’amagava la construcció d’una enorme xarxa al servei del poder i en contra de l’interès dels ciutadans. Li podem dir com vulgueu. A Podem li diem ‘Trama’: partits, ministres, bancs, corporacions, mitjans de comunicació, favors, pactes d’elits... Avui tot això cau davant els nostres ulls i hem de reconstruir des de baix. “No som mercaderia en mans de polítics i banquers”.

Perquè no volem tornar a ser tractats com a menors d’edat, a Podem Catalunya iniciem una sèrie de debats de fons que impacten directament sobre les nostres vides. Debats que moltes vegades se’ns presenten com a “massa complexos” com per deixar-los en mans de la gent. Debats que a Podem els volem mirar de cara. La situació política oberta a Catalunya en relació a la seva relació amb Espanya, el cada cop més important impacte que la UE té a la nostra vida i a la nostra democràcia o el paper profund dels municipis en l’arquitectura de la nostra democràcia. Són debats imprescindibles, urgents i molt importants, i sens dubte complexos. Requeriran estudi, reflexió i treball. Però a Podem Catalunya creiem que la societat té prou capacitat per entomar-los i donar respostes.

Toca ser valents i valentes i desbordar els límits fins ara establerts de la presa de decisions. Ens hi va l’aprofundiment de la democràcia que tantes persones van demanar a les places i continuen reclamant avui.

Iniciem aquesta sèrie de debats amb un tema davant el qual Podem Catalunya no pot mantenir-se al marge: “Podem Catalunya davant l’escenari polític català - Una resposta clara, col·lectiva i des de baix”. Un debat davant del qual moltes vegades se’ns ha criticat com “ambigus” i “poc clars”. A Podem Catalunya no tenim por als debats, a respondre, a proposar. No tenim por a prendre partit. I no tenim por perquè quan els debats i les decisions es fan de manera col·lectiva, les possibilitats de trobar respostes adequades augmenten molt. I el que és segur és que sempre seran respostes i propostes més efectives i útils que les cuinades a laboratoris on el bé comú i el debat honest és l’últim objectiu.

Albano Dante Fachin,

Secretari General de Podem Catalunya

 

Sin miedo a ser claros. Sin miedo a construir desde abajo

Uno de los grandes mensajes que envió el 15M a la política hecha desde los partidos hasta entonces fue: "se acabó el tiempo de decidir de espaldas a la gente". Este grito no sólo implicaba una expresión de indignación sino que quería ser una advertencia: los ciudadanos no somos menores de edad, queremos conocer y decidir sobre todo aquello que afecta a nuestras vidas.

Durante muchos años, unos partidos y unos políticos más preocupados por sus intereses personales y de partido habían hecho y deshecho de espaldas a la gente. La base sobre la que se sustentaba esta manera de actuar era una supuesta incapacidad de la gente para tomar decisiones. "A los ciudadanos no se les debe consultar sobre si quieren estar o no en un pacto militar", reconocía Felipe González hace pocos años preguntado sobre el referéndum de la OTAN. Un Felipe González que parecía más preocupado en supeditar la soberanía y el futuro en paz de los pueblos del Estado a los intereses del complejo militar de Estados Unidos, que de dar voz a la ciudadanía. Una manera de actuar que parte de una supuesta superioridad de criterio por parte de los dirigentes con respecto a la gente.

Con el paso del tiempo hemos podido constatar que esta supuesta superioridad no era tal, y que detrás de ella se escondía la construcción de una enorme red al servicio del poder y en contra del interés de los ciudadanos. La podemos llamar como se desee. En Podemos le llamamos 'Trama': partidos, ministros, bancos, corporaciones, medios de comunicación, favores, pactos de élites... Hoy todo esto cae ante nuestros ojos y tenemos que reconstruir desde abajo. "No somos mercancía en manos de políticos y banqueros".

Porque no queremos volver a ser tratados como menores de edad, en Podem Catalunya iniciamos una serie de debates de fondo que impactan directamente sobre nuestras vidas. Debates que muchas veces se nos presentan como "demasiado complejos" como para dejarlos en manos de la gente. Debates que en Podem queremos mirar de frente. La situación política abierta en Catalunya sobre su relación con España, el cada vez más importante impacto que la UE tiene en nuestra vida y en nuestra democracia o el papel profundo de los municipios en la arquitectura de nuestra democracia. Son debates imprescindibles, urgentes y muy importantes, y sin duda complejos. Requerirán estudio, reflexión y trabajo. Pero en Podem Catalunya creemos que la sociedad tiene suficiente capacidad para asumir y dar respuestas.

Toca ser valientes y desbordar los límites hasta ahora establecidos de la toma de decisiones. Nos va la profundización de la democracia que tantas personas pidieron en las plazas y continúan reclamando hoy.

Iniciamos esta serie de debates con un tema ante el que Podem Catalunya no puede mantenerse al margen: "Podem Catalunya ante el escenario político catalán - Una respuesta clara, colectiva y desde abajo". Un debate ante el que muchas veces se nos ha criticado por "ambiguos" y "poco claros". En Podem Catalunya no tenemos miedo a los debates, a responder, a proponer. No tenemos miedo a tomar partido. Y no tenemos miedo porque cuando los debates y las decisiones se hacen de manera colectiva las posibilidades de encontrar respuestas adecuadas aumentan mucho. Y lo que es seguro es que siempre serán respuestas y propuestas más efectivas y útiles que las cocinadas en laboratorios donde el bien común y el debate honesto son el último objetivo.

Albano Dante Fachin,

Secretari General de Podem Catalunya

Descarrega els documents pel debat:

Com participar?

 • Del 22 al 28 de maig els cercles territorials convocaran assemblees per debatre el document.
 • Del 29 de maig al 9 de juny podreu participar a les diferents assembles. Posarem tota la informació sobre en quins municipis es convoquen en la secció "Convocatòries".
 • El 9 de juny serà la data límit per enviar les actes de conclusions del debat.

Convocatòries

A mesura que els cercles terriorials confirmin la convocatòria, anirem actualitzant els punts de trobada per debatre en aquest punt.

ÚLTIMA MODIFICACIÓ: 4/6/2017 A LES 21.02 HORES

  • Cercle Podem Canyelles. Divendres, 26 de maig a les 19:00h a l’Avinguda Daltmar, 27, de Canyelles.
  • Cercle Podem Calafell. Dissabte, 27 de maig a les 12h al Bar de l’Estació de Calafell Platja.
  • Cercle Podem Malgrat de Mar. Dissabte, 27 de maig a les 18.30h a l'Ateneu, el Rovell al Carrer del Mar, 77.
  • Cercle Podem Parets del Vallès. Dilluns, 29 de maig a les 18:45h al carrer Major, 33, local esq., Parets del Vallès.
  • Cercle Podem Nou Barris. Dilluns, 29 de maig a les 19:00h al c/ del Conveni, 51, Barcelona.
  • Cercle Podem Sant Cugat. Dilluns, 29 de maig a les 19:30h al Casal Torreblanca (Avinguda Pla de Vinyet, 81-85).
  • Cercle Podem Rubí. Dilluns, 29 de maig a les 18:45h a la Casa Ciutadana de Rubí (c/ General Castaños, 24, Rubí).
  • Cercle Podem Sant Joan de Vilatorrada. Dilluns, 29 de maig a les 18h al c/ Tarragona, 14 (Bar Los Amigos).
  • Cercle Podem Badia del Vallès. Dimarts, 30 de maig a les 18h al Parc Joan Oliver (Badia del Vallès).
  • Cercle Podem Horta Guinardó. Dimarts, 30 de maig a les 19h al carrer Petrarca, 57, Barcelona.
  • Cercle Podem Districte de Sant Martí. Dimecres, 31 de maig a les 19.30h al Centre Cívic Sant Martí (c/ Selva de Mar nº215).
  • Cercle Podem Manresa. Dimecres, 31 de maig a les 18:00h al Casal Escodines (c/ S. Bartomeu, 50, Manresa).
  • Cercle Podem Les Corts. Dimecres, 31 de maig a les 18.30h als Jardins Clot d'en Salvi, Barcelona.
  • Cercle Podem Cubelles. Dimecres, 31 de maig  a les 19:00h al CSIDE (c/Joan Roig i Piera,3-5) de Cubelles,
  • Cercle Podem Sant Andreu. Dimecres, 31 de maig a les 19:00h a a la Nau Bostik (c/ Ferran Turné 1-11).
  • Cercle Podem Cardedeu, Dimecres, 31 de maig a les 19:00 a Tarambana, c/ Bellsolar cantonada c/ Barcelona, Cardedeu.
  • Cercle Podem Sarrià-Sant Gervasi. Dimecres, 31 de maig a les 19h al Centre Cultural Casa Orlandai, Carrer de Jaume Piquet, 23, Barcelona.
  • Cercle Podem Manlleu (comarcal Osona). Dimecres, 31 de maig a les 19:30h a la Plaça Dalt Vila de Manlleu.
  • Cercle Podem Roses. Dimecres, 31 de maig a les 20.00h al carrer d’en Mairó, 66, Roses.
  • Cercle Podem Reus. Dimecres, 31 de maig a les 20h al Café Diari (c/Passeig Prim, 13) de Reus.
  • Cercle Podem Lloret de Mar. Dijous, 1 de juny a les 17:00h al Centre Cívic el Rieral (c/ de Joan Fuster i Ortells, 14, Lloret de Mar).
  • Cercle Podem El Vendrell. Dijous, 1 de juny a les 18.30h al c/Trulls, 8.
  • Cercle Podem Esplugues de Llobregat. Dijous, 1 de juny a les 19:00h a Can Clota (c/Lleialtat,40, Esplugues de Llobregat).  
  • Cercle Podem Riells i Viabrea. Dijous, 1 de juny a les 19:00h a la sala 1 de l’Hotel d’Entitats, al Pavelló Municipal.
  • Cercle Podem Montgat. Dijous, 1 de juny a les 19:00h a Centre Cívic Les Mallorquines (c.Pare Claret, 15-25. Montgat).
  • Cercle Podem Cerdanyola. Dijous, 1 de juny a les 10h a l’AAVV Sant Ramon (carerr Santa Maria, 17, Cerdanyola del Vallès).
  • Cercle Podem Tordera. Dijous, 1 de juny a les 19:30h al local Emili Vendrell (c/ Ciutadans, 16, Tordera).
  • Cercle Podem Sant Boi de Llobregat. Dijous, 1 de juny a les 19h a la Plaça de la Olivera (Barri Casablanca) de Sant Boi de Llobregat.
  • Cercle Podem Berguedà. Dijous, 1 de juny a les 19h a la Sala Hotel Berga Park, Berga.
  • Cercle Podem Poble Sec-Sant Antoni. Dijous, 1 de juny a les 19:30h a l’Ateneu Rebel (c/ Font Honrada, 32-34, Barcelona).
  • Cercle Podem Gràcia Bcn. Dijous, 1 de juny a les 19h al Centre Civic del Coll, Carrer de l'Aldea, 15, bajos, Barcelona.
  • Cercle Podem Alforja. Dijous, 1 de juny a les 20h a l’Urbanització les Barqueras (Bar las Barqueras), de l’Alforja.  
  • Cercle Podem Vall d’Aran. Divendres, 2 de juny a les 19.30h a Sacorregues-Betlan.
  • Cercle Podem Arenys de Mar. Divendres 2 de juny a les 20h. a Can Quintana (davant Tanatori), Arenys de Mar.
  • Cercle Podem Figueres. Divendres, 2 de juny a les 18:00h al carrer Acuari 8 (Marca de L'Ham) de Figueres.
  • Cercle Podem Martorell. Divendres, 2 de juny a les 20:00h al Centre Cultural (Pl. de les Cultures, s/n, Martorell)  
  • Cercle Podem Lliçà d’Amunt. Divendres, 2 de juny a les 20.30h al c/ Francesc Macià, 16, Lliçà d’Amunt.  
  • Cercle Podem L’Hospitalet de Llobregat. Divendres, 2 de juny a les 18:30h al Bar La Parra, c/Arts i Oficis, 43, L’Hospitalet de Llobregat.  
  • Cercle Podem Polinyà. Divendres, 2 de juny a les 19h al carrer del Romani, 14, Polinyà.
  • Cercle Podem Terrassa. Divendres, 2 de juny a les 19h al CC President Macià (Rambla de Franscec Macià, 189, Terrassa).
  • Cercle Podem Igualada. Divendres, 2 de juny a les 21.30h al Bar Döner de les Comes, Avinguda Europa, Igualada.  
  • Cercle Podem Santa Perpètua de Mogoda. Dissabte, 3 de juny a les 10.30h al carrer Genís Sala, 15, Santa Perpètua de Mogoda
  • Cercle Podem Badalona. Dissabte, 3 de juny a les 10.30h al carrer Sagrada Familia, 27, Badalona.
  • Cercle Podem La Llagosta. Dissabte, 3 de juny a les 11h al Bar “La Familia”, Pl. de la Concordia, 3, La Llagosta.
  • Cercle Podem Premià de Mar. Dissabte, 3 de juny a les 11h a la Biblioteca Martí Roselló de Premià de Mar.
  • Cercle Podem Gramenet. Dissabte, 3 de juny a les 18h al carrer de les Balears, 18, Sta. Coloma de Gramenet.
  • Cercle Podem Altafulla. Dissabte, 3 de juny a les 11 hores al Centre d’Entitats del Park del Comunidó (Altafulla).
  • Cercle Podem Tarragona Centre. Dissabte, 3 de juny a les 11 hores al Parc del Francolí (Tarragona).
  • Cercle Podem Sant Adrià del Besòs. Dissabte, 3 de junt a les 12h al local de les CCOO situat al C/ de Pi i Givert, 68, Sant Adrià de Besòs.
  • Cercle Podem Cabrera d’Anoia. Dissabte, 3 de juny a les 19h al Bar Pepe de Cabrera d’Anoia.
  • Cercle Podem Sant Vicenç dels Horts. Diumenge, 4 de juny a les 18h al local situat al carrer Barcelona 209-211, Sant Vicenç dels Horts.
  • Cercle Podem Tiana. Diumenge, 4 de juny a les 19h al Casal de Tiana (Av. Isaac Albéniz, 12, Tiana).
  • Cercle Podem Esparreguera. Diumenge, 4 de juny a les 19h al carrer Barcelona, 64, Esparreguera.
  • Cercle Podem Viladecans. Diumenge, 4 de juny a les 10h al carrer del Sol, 16, Viladecans.
  • Cercle Podem Calella. Diumenge 4 de juny a les 11h a Can Salom (Calella).
  • Cercle Podem Palafolls. Diumenge, 4 de juny a les 18h a “El Café de Palafolls” (c/ Francesc Macià, 1, Palafolls).
  • Cercle Riba-Roja d’Ebre. Diumenge, 4 de juny a les 19h a la Plaça de la Llar de Jubilats, Riba-Roja d’Ebre.
  • Cercle Podem La Concòrdia. Dilluns, 5 de juny a les 19h al Centre Cívic de la Concòrdia (c/ Lusitània, 3, Sabadell)
  • Cercle Podem Amposta. Dilluns, 5 de juny a les 20h al carrer Vázquez de Mella, 16, Amposta.
  • Cercle Podem Barberà del Vallès. Dimarts, 6 de juny a les 19h a la Plaça de la Vila de Barberà del Vallès.
  • Cercle Podem L’Ametlla del Vallès. Dimarts, 6 de juny a les 19h al carrer Torregassa, 2, baixos, L’Ametllà del Vallès.
  • Cercle Podem Vilafranca. Dimarts, 6 de juny a les 19h al carrer Sant Pere, 28, Vilafranca del Penedès.
  • Cercle Podem Sant Esteve Sesrovires i Cercle Podem Olesa de Montserrat. Dimarts, 6 de juny a les 19:30h a la Sala Domènec i Estepà (c/Dr. Pau Costas, 49, Sant Esteve Sesrovires).
  • Cercle Podem Salou. Dimarts, 6 de juny a les 18h al TAS de Salou.
  • Cercle Podem Sants. Dimarts, 6 de juny a les 19h al Centre Social  de Sants (c/Olzinelles, 30, Barcelona).
  • Cercle Podem Mollet del Vallès. Dimarts, 6 de juny a les 19h al local de la Rambla Pompeu Fabra, 32, Mollet del Vallès.
  • Cercle Podem Sant Andreu de la Barca. Dimarts, 6 juny a les 19.30h a la Plaça Federico García Lorca (Sant Andreu de la Barca).
  • Cercle Podem Torredembarra. Dimarts, 6 de juny a les 20h a la Plaça de la Font, 6, segon pis, Torredembarra.  
  • Cercle Podem Vilanova del Camí. Dimecres, 7 de juny a les 18h al Parc Fluvial de Vlanova del Camí.
  • Cercle Podem Gavà. Dimecres, 7 de juny a les 18h (lloc a confirmar).
  • Cercle Podem Sant Fost. Dimecres, 7 de juny a les 19h a Casa Bastinos (c/Sant Isidre, 34, 1ª planta, Sant Fost.
  • Cercle Podem el Masnou. Dimecres, 7 de juny a les 19:30h a l’Ateneu de El Masnou, a l’Avinguda Joan Maragall, 2, El Masnou.
  • Cercle Podem Granollers. Dimecres, 7 de juny a les 19:30h al c/ Joan Prim, 108, 1er pis, Granollers.
  • Cercle Podem Canovelles. Dimecres, 7 de juny a les 20.30h al Centre Cultural situat al C/ Indústria, 22, Canovelles.
  • Cercle Podem Deltebre. Dimecres, 7 de juny a les 18h a la seu de Podem Deltebre, Av. Ntra. Sra. de L’Assumpció, 138.
  • Cercle Podem Cornellà. Dimecres, 7 de juny a les 19h a l’Ateneu Popular de Cornellà (C/Jacinto Guerrero, 8, Cornellà).
  • Cercle Podem Vilassar de Mar. Dimecres, 7 de juny a les 19h al c/ Sant Joan, 36, Vilassar de Mar.
  • Cercle Podem Cervelló. Dimecres, 7 de juny a les 21h a la Plaça de la Biblioteca, Cervelló.
  • Cercle Podem Ripollet. Dimecres, 7 de juny a les 19h a la Plaça 11 de Setembre, 7, Ripollet.
  • Cercle Podem Sant Joan Despí. Sant Feliu de Llobregat i Molins de Rei. Dijous, 8 de juny a les 18:30h al local Podem Sant Joan Despí (c/ Tibidabo, 9, Barri Les Planes, Sant Joan Despí).
  • Cercle Podem Vilanova i la Geltrú. Dijous, 8 de juny a les 18:30h al local del carrer Sant Onofre, 68, Vilanova i la Geltrú.
  • Cercle Podem Sentmenat. Dijous, 8 de juny a les 19h a l’ Espai Cultural i de Serveis Ecus situat al Passeig d'Anselm Clavé, 88, Sentmenat.
  • Cercle Podem Ciutat Vella Bcn. Dijous, 8 de juny a les 20h al Centre Cívic Drassanes, Carrer Nou de la Rambla, 43, Barcelona.
  • Cercle Podem El Prat de Llobregat. Dijous, 8 de juny a les 19h a la seu de Podem El Prat de Llobregat situada a la Ctra de la Marina, 158, local 5, el Prat de Llobregat.
  • Cercle Podem Sant Salvador de Guardiola. Divendres, 8 de juny a les 19:00h al Local Grups Polítics (Antiga Sala de Plens) de Sant Salvador de Guardiola (a l'inici es va convocar el 2 de juny, però finalment s'ha posposat per al 8 de juny).
  • Cercle Podem Lleida. Divendres, 9 de juny a les 19h al local de Podem Lleida al carrer Bellavista, 34, La Bordeta, Lleida.
  • Cercle Podem Blanes. Divendres, 9 de juny a les 11h a la Plaça Espanya de Blanes.
  • Cercle Podem Canet de Mar. Divendres, 9 de juny a les 18h al “Bar el Blau” (Riera Sant Domènec, 20, 2ª planta, Canet de Mar).
  • Cercle Podem Castelldefels. Divendres, 9 de juny a les 18.30h al Bar Lunfardo (c/Ginesta, 7) de Castelldefels.
  • Cercle Podem Ribes-Les Roquetes. Divendres, 9 de juny a les 18:30 a l’Ateneu (Avda. Catalunya, 1, Les Roquetes (Sant Pere de Ribes))
  • Cercle Podem Pont de Vilomara. Divendres, 9 de juny a les 20:30h a la Casa de la Cultura (c/ Mestre Saura, 5, El Pont de Vilomara y Rocafort).
  • Cercle Podem Lliçà de Vall. Divendres, 9 de juny a les 20h al Casal de Joves el Kaliu (Passeig de l’Església, 1, Lliçà de Vall).
  • Cercle Podem La Ràpita, Dissabte, 10 de juny a les 19h al Bar Los Sequesos, c/ Sant Josep, 72, Sant Carles de la Ràpita
  • Cercle Podem Sils. Dissabte, 10 de juny a les 19h al c/Antón Sala Comado (Bar la Sevillana) de Sils.
  • Cercle Podem Tortosa. Dilluns, 12 de juny a les 20h en el Centre Cívic Ferreries.

Primeres conclusions

 

 consulta la nota de prensa amb els resultats

 

En les últimes revisions de les dades, hem comptabilitzat la participació de 96 cercles actius de tot el territori i un total de 982 persones que han votat. Visualitza el document amb els percentatges dels resultats per municipi aqui.

e-max.it: your social media marketing partner

Imprimeix Correu-e