Podem CAT. - Una eina al servei de la ciutadania

Podem veu en la citació de Nuet als jutjats “un motiu més per recolzar la moció de censura de demà al Congrés”

Noelia Bail considera que el Govern del PP “és incompatible amb la decència i la dignitat democràtica que mereix la ciutadania” i fa una crida al PSOE a donar suport a la moció: “Sánchez hauria d’escoltar les bases”

 Podem Catalunya ha mostrat avui “tot el seu suport” al membre de la Mesa del Parlament i diputat de Catalunya Sí que es Pot, Joan Josep Nuet, citat a declarar com a investigat avui al TSJC. Per la Secretària de Feminismes i Coordinació Interna del partit morat, Noelia Bail, aquesta citació és “un motiu més” que “demostra que és imprescindible la moció de censura que demà Unidos Podemos presentarà al Congrés dels Diputats”.

“La moció neix i es gesta fruit de la impunitat absoluta i la corrupció, de la qual el PP n’és la cara visible”, ha continuat Bail, que ha assegurat que l’actual Govern de l’Estat del PP “és incompatible amb la decència i la dignitat democràtica que la ciutadania mereix”. Un govern que representa, segons la membre de l’executiva de Podem, la “incapacitat” d’arribar a acords, també sobre el referèndum.

És per tot això que Bail ha fet una crida al PSOE perquè “recolzi” la moció de censura. “Seria un gest democràtic molt interessant”, ha dit la membre de la direcció de Podem, que considera que Pedro Sánchez “hauria d’escoltar allò que les seves bases estan dient, i no fer la pinça amb el PP i Ciutadans”. Bail també ha posat en valor que demà per primer cop serà una dona, Irene Montero, qui presenti la moció i exposi “sense límit de temps” els motius pels quals Podemos presenta la moció, i ha anunciat que s’habilitarà la seu de Podem durant el dia de demà perquè la militància pugui seguir la moció de censura.

Mocions municipals per llistar les immatriculacions patrimonials irregulars de l’església

A la roda de premsa celebrada a la seu de Podem també ha intervingut la Secretària de Municipalismes del partit, Laura Haba, que ha anunciat que la formació ha posat en marxa una campanya a tots els ajuntaments als quals hi ha representants de Podem per registrar mocions amb l’objectiu de fer un llistat de tot el patrimoni registrat per l’església catòlica al territori. Més endavant, un cop es tingués el llistat. l’objectiu seria recuperar pel patrimoni públic els immobles que hagin estat registrats de forma irregular.
“L’església ha tingut privilegis via una amnistia registral”, ha dit Haba, que ha precisat que la iniciativa neix del treball de la Coordinadora Estatal para la Recuperación de Patrimonio Inmatriculado. Haba ha recordat que el grup d’Unidos Podemos - En Comú Podem – En Marea ja ha presentat PNL al Congrés dels Diputats en aquesta direcció, i que el Tribunal d’Estrasburg va declarar “irregular” el procediment d’immatriculació de béns per part de l’església. Haba ha afirmat que properament la iniciativa també es posarà en marxa en el marc del Parlament de Catalunya”.

e-max.it: your social media marketing partner

ImprimeixCorreu-e