Logo Loading

Blog

Podem Catalunya renova els seus òrgans de direcció

Podem Catalunya renova els seus òrgans de direcció

El partit actualitza i reestructura el Consell de Coordinació i els responsables de les diferents àrees de cara a la propera campanya electoral

Conchi Abellán sobre la ‘Llei Només Sí és Sí’: “No cedirem davant la pressió de la dreta mediàtica i judicial”

Podem Catalunya ha actualitzat i reestructurat el Consell de Coordinació com a renovació del partit de cara a agafar embranzida per a les properes eleccions municipals. A la reunió celebrada pel Consell Ciutadà aquest dissabte 28 de gener també s’ha analitzat l’actualitat política, refermant la negativa al Quart Cinturó i instant al Govern en minoria d’ERC i al PSC a “deixar-se d’excuses” i aprovin uns Pressupostos que són “més necessaris que mai”. La coordinadora autonòmica, Conchi Abellán, ha volgut manifestar-se sobre la ‘Llei Només Sí és Sí‘, una nova norma que suposa “un canvi de paradigma que posa el consentiment al centre i l’èmfasi a la prevenció, la protecció i la reparació”. Per això, Abellán ha remarcat que cal que els jutges “l’apliquin correctament i per fer-ho necessiten formació especifica en perspectiva de gènere”. La coordinadora ha emplaçat el PSC perquè “posi seny al PSOE” quant a la llei i ha volgut deixar clar que el partit morat “no cedirà davant la pressió de la dreta mediàtica i judicial per tornar al model del PP“.

Pel que fa a la renovació dels òrgans del partit català, el Consell Ciutadà ha aprovat les novetats al Consell de Coordinació de Dani García al capdavant de la secretaria de cercles, Alejandra Sandoval la de Formació, Alejandra Sandoval la de Formació, Raquel Vernedas la de Coordinació Interna, Enar Gallardo la de Medi Rural i Xime Donamaria la secretaria de Cultura. El Consell de Coordinació de Podem Catalunya queda format, per tant, per nou dones i 3 homes. Quant a les àrees, la regidora de Sant Andreu de la Barca, Isabel Marcos és la nova responsable de Serveis Socials, mentre que el treballador del sector sanitari Luis Gonzalez s’encarregarà de Sanitat i la candidata a l’alcaldia de Granollers, Patricia Segura, de Joventut.

Els òrgans de direcció del partit han queden així:

Consell de Coordinació

Coordinació i Comunicació – Conchi Abellán

Portaveu – Lucas Ferro

Organització – María Pozuelo

Coordinació interna – Raquel Vernedas

Cercles – Dani García

Feminismes i LGTBI – Laura Alzamora

Formació – Alejandra Sandoval

Municipalisme – Marcos Galante

Medi Rural – Enar Gallardo

Finances, Transparència i Legal – Sonia Abellán

Acció Institucional – Yolanda López

Cultura – Xime Donamaria

Àrees

Món local – Loren Rider, Cecilia Collado, Andrés y Ramón

Sanitat – Luis Gonzalez

Diversitat funcional – Marta Gómez

Moviment Obrer i popular – Óscar Alcobendas

Economia – Javier Caballer

Medi Ambient – Rosa Trenado

Educació – Enric Mieza

Habitatge – Sarai Martínez

Joventut – Patricia Segura

Turisme – Blanca Aner

Memòria Democràtica – Mariano Pescador

Serveis socials – Isabel Marcos

Dret Animal – Noemí Quin

LGTBI – Raquel Vernedas

Internacional – Maria Pozuelo

Argumentari – Xavi Herbón

DDHH i Migracions – María Pozuelo