Logo Loading

Blog

Diada Nacional de Catalunya per la pau, la justícia i la sobirania

Diada Nacional de Catalunya per la pau, la justícia i la sobirania

Aquest 2022 hem viscut un any marcat per la Guerra d’Ucraïna. Una guerra que lluny d’acabar, perllonga el patiment, la mort i l’exili de milers de ciutadans i ciutadanes ucraïneses.

Una guerra que estén els seus efectes arreu del món i que colpeja amb duresa també a les economies europees. Avui les classes populars europees afronten el futur amb temor.

Amb temor d’una escalada bèl·lica que aboqui el món a una guerra i amb temor a l’enduriment d’una crisi sense fi que des del 2008 situa a les majories socials davant l’abisme de la precarietat i la pauperització de les seves vides.

Per tot plegat enguany Podem Catalunya vol, en primer lloc, reivindicar la pau com a exigència prioritària davant la guerra d’Ucraïna. Exigim la implicació de tots els països per assolir un acord de pau i posar fi a l’escalada bel·licista que ens aboca a un futur de guerra. En segon lloc, la necessitat de garantir una reconstrucció justa d’Ucraïna així com de protegir a les classes populars d’Europa davant els efectes econòmics i energètics de la guerra.

Catalunya té una llarga tradició pacifista i antimilitarista que avui és més necessària que mai per combatre la militarització i el bel·licisme imperant arreu dels nostres països, així com per garantir l’acollida i la solidaritat amb els qui avui fugen de les guerres arreu del món.

Per últim lloc, necessitem respostes ambicioses per potenciar Catalunya davant les crisis que patim com a país.

Necessitem guanyar sobirania per trencar les dependències que avui ens fan més dèbils davant un món convuls. Necessitem una Catalunya sobirana energèticament. Hem d’accelerar la transició energètica per garantir que el 2030 Catalunya pugui garantir un subministrament energètic segur, renovable i sobirà a la seva ciutadania.

D’igual forma necessitem avançar cap a la sobirania alimentària protegint al sector primari del país davant l’oligopoli de l’alimentació i transitant cap a una producció alimentaria sostenible, diversificada i de qualitat.

I, per últim, davant un cicle llarg de desindustrialització i amb una probable crisi productiva en el futur pròxim, cal protegir el nostre teixit productiu i industrial.

Aquesta Diada Nacional volem reivindicar que és possible construir un futur d’esperança. Un futur de Pau, de justícia i de sobirania. Potenciem Catalunya per construir-ho.