Logo Loading

Blog

Lucas Ferro: “Illa ha de donar explicacions perquè la taca d’oli de la corrupció del PSC s’estén per tota l’àrea metropolitana”

Lucas Ferro: “Illa ha de donar explicacions perquè la taca d’oli de la corrupció del PSC s’estén per tota l’àrea metropolitana”

El portaveu de Podem Catalunya considera que “hi ha un encobriment flagrant per part de Núria Marín”. Ferro també ha indicat que Laura Borràs “ha mentit a tota la ciutadania i cada dia que continua com a presidenta del Parlament degrada les institucions catalanes”

Arran de les detencions pel presumpte cas de contractacions irregulars a l’Ajuntament de Cornellà, Lucas Ferro ha manifestat en roda de premsa que tant Salvador Illa com la presidenta de la DIBA i l’alcalde de Cornellà “han de donar explicacions” perquè “la taca d’oli de la corrupció del PSC s’estén per tota l’àrea metropolitana de Barcelona”. El portaveu de Podem Catalunya considera que “la ciutadania de Catalunya no es mereix veure a la UDEF entrant als ajuntaments mentre els socialistes amaguen el cap sota l’ala”. Per al diputat, “la sociovergència s’està cobrint les vergonyes per no donar la cara davant un nou episodi de corrupció i és evident que hi ha un encobriment flagrant de l’alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín”.

Laura Borràs ha mentit i ha de dimitir o ser destituïda
Ferro també s’ha referit a la situació de la presidenta del Parlament: “Laura Borràs ha mentit a tots els diputats i diputades i a tota la ciutadania de Catalunya i ho ha fet de la forma més deslleial possible, engegant un ventilador sense fi d’excuses, mentides i repartiment de culpes: la CUP, el president o l’expresident del Parlament. I per últim ha tingut la indecència de culpar els treballadors públics del Parlament”. El diputat ha titllat aquesta actuació d’”indecent” i ha assenyalat que “cada dia que Borràs continua com a presidenta del Parlament degrada les institucions catalanes”, per la qual cosa considera que “només hi ha dues sortides: o la seva dimissió o el seu cessament. La CUP i ERC han de reflexionar i retirar-li el seu suport”. I és que Borràs “només tracta de fer servir la presidència del Parlament com a trampolí per a la seva candidatura a Junts”.

Catalunya ha de tenir veu pròpia al debat sobre el finançament
El portaveu de Podem ha remarcat que “Catalunya no pot estar absent del debat sobre el finançament que s’està fent al conjunt de l’Estat”. I és que per a Ferro, “Catalunya ha de tenir veu pròpia, forta i capaç de construir consensos per acabar amb l’austeritat i el dúmping fiscal i construir un model de finançament just que la permeti avançar en la seva sobirania i en la defensa dels drets socials”.
Per això, En Comú Podem ha demanat una comissió d’estudi al Parlament que “ha de ser capaç de construir una proposta de finançament que aglutini a majories parlamentàries i pugui presentar-se com a proposta catalana”. Una proposta per un finançament “que ens permeti construir un estat del benestar sòlid i ben finançat”.

Cal obrir una reflexió per afrontar el futur de canvi que mereix el nostre país
Finalment, sobre les recents eleccions a Castella i Lleó, Lucas Ferro ha reconegut que són “moments durs” a causa d’un resultat dolent, però ha volgut agrair “l’esforç i dedicació de tota la militància del canvi”. El portaveu ha emplaçat l’espai a “obrir una reflexió, aparcant retrets i obrint espais de deliberació honestos i valents, que ens permetin fer una diagnosi rigorosa i seriosa de la situació del país i de les forces del canvi”. Per a Ferro, “els elements que van fer possible i necessari el sorgiment de Podemos com a força política i un espai de majories al servei de les majories socials encara són vigents” i, per tant, el debat ha de ser per “recuperar i construir un espai polític de majories capaç d’abordar les principals crisis que pateix la ciutadania”. Un debat que ha de fer les forces del canvi “més fortes per afrontar el futur de canvi que mereix el nostre país”.