Logo Loading

Blog

Lucas Ferro: “La Mesa només ha rectificat el seu propi acord per la vergonya d’haver-se fet públic”

Lucas Ferro: “La Mesa només ha rectificat el seu propi acord per la vergonya d’haver-se fet públic”

El portaveu de Podem Catalunya demana l’eliminació de les llicències per edat perquè “la dignitat del Parlament ha d’estar per sobre dels càrrecs que han volgut parasitar-lo per construir un sistema de privilegis”. Sobre la reforma laboral, Ferro ha recordat a Rufián que aquesta “parteix d’un protagonisme col·lectiu i ha estat avalada i elaborada a partir del consens i el diàleg social”

El portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro, ha criticat durament en roda de premsa les llicències d’edat del Parlament: “La dignitat del Parlament ha d’estar per sobre dels càrrecs que han volgut parasitar-lo per construir un sistema de privilegis”. A més, ha destacat que ”en una situació on per al conjunt dels treballadors públics es dictaven retallades i pèrdues de drets, a alguns del Parlament se’ls blindava amb una jubilació daurada i sous escandalosos sense haver de treballar”. El portaveu considera que el fet que els partits de la Mesa -PSC, ERC, Junts i CUP- avalessin el passat 21 de desembre les llicències d’edat pot “agreujar la crisi de credibilitat del Parlament”, per això “s’ha d’acabar amb els privilegis que uns pocs s’han construït per a si mateixos”. Ferro ha assenyalat que “l’única raó perquè ahir van rectificar l’acord del desembre va ser per la vergonya d’haver-se fet pública”.

La informació de les llicències d’edat “és fruit d’un immens treball d’investigació periodística”, segons el diputat, que ha criticat que aquesta “va estar retinguda durant mesos per evitar que es fes pública”. Ferro ha anunciat que En Comú Podem ha pres i prendrà mesures en el futur per intentar corregir aquests “privilegis indignes”. Per això, el grup parlamentari va demanar la convocatòria d’una Mesa ampliada amb tots els grups Parlament per tal de “poder participar de la solució”. En aquest sentit, el diputat ha avançat que exigiran “l’eliminació d’un mecanisme injust com el de les llicències d’edat” i que, per tal garantir que no es torni a repetir una situació similar “ha d’haver-hi un òrgan extern de control i transparència, i creiem que aquest ha de ser la Comissió de Garantia del Dret a l’Accés a la Informació Pública”.

Lucas Ferro també ha titllat de “repartiment de cadires” l’acord a tres per renovar la CCMA: “Mentre en una taula En Comú Podem intentava construir acords pressupostaris per millorar la vida de la gent per aconseguir un dentista públic, garantir el dret a la salut mental o millorar el transport públic, en una altra taula el PSC, ERC i Junts es repartien els mitjans públics d’aquest país sense cap escrúpol, situant exdiputats i membres de confiança a les seves direccions”. El portaveu considera que aquest sistema de repartiment de cadires “són una vergonya intolerable que ens ha portat a fets com que la productora Triacom inflés més d’un 50% els preus dels programes que facturava TV3 per finançar presumptament de forma irregular Convergència, el que va suposar més de 30M€ entre 208 i 2016 en un cas relacionat amb el 3%”.

El portaveu de Podem Catalunya s’ha referit a les paraules de Gabriel Rufián en què aquest titllava de personalista la reforma laboral: “Aquesta reforma parteix d’un protagonisme col·lectiu dels agents. Ha estat avalada per tots els actors que han participat i ha sigut elaborada a partir del consens i el diàleg social”. Ferro considera que es tracta d’un acord que és “l’inici de la recuperació dels drets laborals després d’una dècada de devaluacions de salaris i de condicions laborals de la majoria ciutadana”. Per al diputat, la reforma “va encaminada a abordar els principals reptes del país: la temporalitat i incrementar la capacitat dels treballadors de millorar la negociació” i ha advertit que aquesta “continua oberta al diàleg, a la correcció i la millora”.

Finalment, Ferro ha suggerit Rufián que “la millor cura al personalisme en política és tancar Twitter i trucar els representants sindicals i els treballadors i treballadores de Catalunya, els quals han donat un suport majoritari a la reforma laboral de la ministra Yolanda Díaz”.