Logo Loading

Blog

Lucas Ferro: “No acceptarem cap reforma a la carta del reglament del Parlament per blindar els privilegis de ningú”

Lucas Ferro: “No acceptarem cap reforma a la carta del reglament del Parlament per blindar els privilegis de ningú”

El portaveu de Podem Catalunya assenyala que el Parlament ”pertany al conjunt dels catalans i no als interessos personals de la seva presidenta”. Sobre la reforma laboral, Ferro ha indicat que “el temps de la recuperació dels drets de les majories ja ha arribat” i el govern ha de donar resposta “amb la derogació de la reforma laboral”

Lucas Ferro, portaveu de Podem Catalunya, s’ha manifestat en contra de la modificació del reglament del Parlament per blindar Laura Borràs: “El Parlament de Catalunya pertany al conjunt dels i les catalanes i no als interessos personals de la seva presidenta”. En roda de premsa celebrada a la seu del partit, Ferro ha assegurat que ni Podem ni En Comú Podem acceptaran mai cap mena de “reforma a la carta per blindar els privilegis de ningú”. El diputat ha recordat que la suspensió en cas de casos de corrupció va ser avalada “per tots els grups polítics del Parlament, a excepció del PP”, i que aquesta “forma part del compromís del Parlament en la lluita contra la corrupció”. En aquest sentit, el diputat s’ha mostrat ferm: “Que no comptin amb nosaltres per rebaixar el llindar en la lluita contra la corrupció”.

Sobre la derogació de la reforma laboral, Ferro ha assenyalat que “de la crisi de 2008 vam sortir retallar drets socials i augmentant la desigualtat, i avui treballadors de l’Estat cobren un 8% menys que abans de la reforma laboral”. El diputat considera que “és evident que el mercat laboral que va dissenyar el PP genera precarietat, especialment entre els joves”. Aquesta precarietat i les desigualtats es veuen agreujades amb la crisi de la COVID19: “La fortuna dels 23 espanyols més rics ha augmentat un 16% durant l’Estat d’Alarma, mentre que 800.000 ciutadans han caigut sota del llindar de la pobresa severa”. Un fet que se suma que Espanya lidera la temporalitat en Europa.

Davant aquesta situació, Ferro considera que “cal una resposta severa de les institucions que garanteixi la dignitat i la igualtat” perquè “el temps de la recuperació dels drets de les majories ja ha arribat”. Per això, “el govern de coalició té l’obligació de donar resposta com ho esta fent amb la recent llei d’habitatge, la derogació de la reforma laboral per part de Yolanda Díaz i uns PGE que han de ser expansius”.

Finalment, el portaveu de Podem Catalunya s’ha referit a Alberto Rodríguez com a exemple d’honestedat i dignitat per representar a la ciutadania, així com “un símbol mediàtic de la irrupció d’una força ciutadana al Congrés”. Ferro li ha enviat tot el seu suport i ha considerat la seva sentència com “un càstig pel seu compromís polític en defensa dels drets de la majoria”. Sobre la seva inhabilitació, el diputat ha criticat l’actuació de Meritxell Batet: “La presidenta del Congrés s’ha plegat davant l’ofensiva de la dreta judicial contra el Govern de coalició i ha desemparat no només a Alberto Rodríguez, sinó al conjunt de la ciutadania, especialment la canària, que havia dipositat en ell la seva confiança com a representat polític”.

Ferro està segur que la justícia entrarà en raó i restituirà els drets jurídics i civils d’Alberto Rodríguez, però ha emplaçat a totes les forces polítiques que han sigut víctimes de situacions similars a “obrir un debat ampli sobre la separació de poders i sobre l’ofensiva judicial que estem vivint a tot l’Estat”.