Logo Loading

Blog

Podem i En Comú concorreran en una candidatura conjunta a les properes eleccions municipals a Sabadell

Podem i En Comú concorreran en una candidatura conjunta a les properes eleccions municipals a Sabadell

Conchi Abellán i Joan Mena anuncien davant de l’Ajuntament de Sabadell la creació d’una taula de coordinació entre els dos partits per pilotar la recomposició de l’espai a la cocapital del Vallès de cara a les municipals de 2023

Abellán: “Les forces d’esquerra transformadora han de començar a treballar un projecte d’unitat il·lusionant per a Sabadell que deixi enrere els enfrontaments”.

La coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán, i Joan Mena, diputat al Congrés i portaveu de Catalunya En Comú, han anunciat la creació d’una candidatura conjunta a Sabadell per a les municipals de 2023 en una roda de premsa celebrada davant l’ajuntament de la ciutat vallesana. Conchi Abellán ha assegurat que ha arribat l’hora de començar a treballar “un projecte d’unitat que deixi enrere els enfrontaments”. La coordinadora de Podem Catalunya considera això “s’ha d’acabar” i que “les forces d’esquerra transformadora han de començar a treballar un projecte il·lusionant per a Sabadell”.

La líder del partit morat a Catalunya ha assenyalat que es defensarà “un projecte comú, de tots i totes, no només d’una minoria privilegiada”. Un projecte que “ha d’entendre que Sabadell no és només el centre de la ciutat, sinó també els seus barris”. I és que per a Abellán, “hem de lluitar a contra les desigualtats, empoderar els barris i a les classes populars, perquè Sabadell no és només la Torre de l’Aigua, la Rambla o l’Eix Macià, Sabadell també és Torre-Romeu, Can Deu, Les Termes, La Concòrdia, Campoamor o Can Puiggener”. Abellán ha tancat la seva intervenció assegurant que En Comú Podem ha arribat per quedar-se i per “anar molt més enllà que la suma de partits, sinó ser també una eina al servei dels col·lectius de la ciutat”.

Per la seva banda, el portaveu de Catalunya En Comú i diputat al Congrés d’En Comú Podem, Joan Mena ha anunciat la creació d’una taula de coordinació entre les dues formacions per tal de començar a treballar “un projecte de transformació per a aquesta ciutat, amb l’horitzó posat en les properes eleccions de 2023”. Mena ha destacat els punts en comú entre les formacions com “el Sabadell dels barris, de la gent treballadora, de la cohesió social, de la igualtat d’oportunitats i de qui busca una societat millor”.

El diputat ha lloat la figura d’Antoni Farrés com a exemple de governabilitat de la ciutat durant molts anys i ha definit el futur En Comú Podem com “un espai obert al teixit associatiu i a les entitats de tot Sabadell que vulguin fer una ciutat verda, feminista i que pensi en tots els barris”. Finalment, Mena ha explicat que En Comú Podem Sabadell “aspira a ser una força decisiva pel futur de la ciutat”, perquè “allà on governa ECP es nota la diferència, com a Barcelona o el govern de coalició”.