Logo Loading

Blog

Lucas Ferro: “El Govern ha de plantar-se davant la proposta d’AENA i plantejar un pla de recuperació just i sostenible per a Catalunya”

Lucas Ferro: “El Govern ha de plantar-se davant la proposta d’AENA i plantejar un pla de recuperació just i sostenible per a Catalunya”

El portaveu de Podem Catalunya assenyala que “hi ha partits que volen utilitzar els fons públics per construir aliances politicoempresarials” i demana la compareixença del president de la Generalitat per explicar “la posició del Govern davant el futur de Catalunya”

Lucas Ferro, portaveu de Podem Catalunya, ha indicat en roda de premsa que el Govern de Catalunya “ha de plantar-se davant la proposta d’AENA i plantejar un pla de recuperació que sigui just i sostenible”. Un pla que, segons Ferro, ha de reforçar “la mobilitat sostenible, la inversió social i la necessària transició energètica i ecològica del conjunt de l’economia catalana”.

Per al portaveu del partit morat és evident que “hi ha partits que volen utilitzar els fons públics per construir aliances politicoempresarials abans de construir solucions justes per al conjunt de la ciutadania”. En aquest sentit, ha destacat que el projecte d’ampliació de l’aeroport va començar com “un manifest patronal” i que després aquest “s’ha imposat sense informes que l’avalin i amb una estratègia típica de lobbistes que busquen pressionar l’opinió pública i les administracions del conjunt del país”. A més, ha indicat que ho han fet “mentint, tant sobre la conservació de La Ricarda com sobre l’impacte econòmic de les inversions”.

Ferro ha demanat la compareixença del President Aragonès perquè clarifiqui la seva posició i la del Govern sobre el projecte d’AENA i davant el futur de Catalunya. El portaveu de Podem Catalunya ha assenyalat que “l’ampliació d’El Prat, especialment tal com la planteja AENA, va en contra dels objectius climàtics d’increment d’emissions de CO₂ i dels objectius de preservació de biodiversitat que ens hem marcat com a país”. El diputat del Parlament considera que els partits polítics haurien d’anteposar la construcció de respostes justes i sostenibles abans dels seus interessos particulars. Per a Ferro ara és el moment de “parar la pilota” i “assumir un debat honest i seriós sobre el futur de les inversions, la gestió dels fons europeus i del model de país que volem”. El portaveu aposta per “una recuperació sostenible i justa per a les majories socials”.