Logo Loading

Blog

Podem insta a la conselleria d’Igualtat i Feminismes a establir un pla d’acollida per a les refugiades afganeses

Podem insta a la conselleria d’Igualtat i Feminismes a establir un pla d’acollida per a les refugiades afganeses

El partit celebra la disposició per acollir refugiats afganesos del president Aragonès, però reclama un pla específic al departament de Feminismes per a les dones i les nenes que fugen de la xaria i l’horror talibà

La incertesa i l’horror que s’està vivint a l’Afganistan requereixen tota la solidaritat nacional i internacional i Catalunya és i sempre ha estat un país d’acollida i una terra solidària. Per això, Podem Catalunya insta al Govern de la Generalitat a pactar amb el Govern de l’Estat i a prendre totes les mesures necessàries per facilitar l’acollida de refugiats afganesos, amb especial atenció a les dones i infants.

Amb la llei xaria les dones tindran prohibits drets tan fonamentals com treballar o estudiar, sortir al carrer sense un home, ser tractades per un metge o riure en veu alta. Per això, és urgent fer front a la barbàrie a la qual seran sotmeses per l’arribada dels talibans al Kabul.

Donada l’extrema gravetat de la situació per a les dones, Podem reclama a la Conselleria d’Igualtat i Feminismes que elabori un pla específic per acollir a unes dones afganeses que han sigut estendard de l’evolució de drets al seu país i que ara han de fugir de l’horror talibà i la llei de la xaria. Cal posar tots els recursos disponibles per garantir la seva seguretat amb la màxima celeritat possible i que Catalunya demostri, una vegada més, que és una terra solidària. Cal implicació davant l’abandonament vers la barbàrie i mesures urgents per a la protecció i asil.