Logo Loading

Blog

Manifest Primer de maig

Manifest Primer de maig

Aquest Primer de maig Podem Catalunya torna a fer una crida a la ciutadania per reivindicar un futur de dignitat laboral. L’any 2020 ha estat marcat per la crisi social, sanitària i econòmica derivada de la pandèmia.

Volem que aquest Primer de maig sigui, més que mai, un clam que reivindiqui que no hi haurà recuperació sobre la base de la precarietat laboral. Sortim per exigir la fi de la precarietat laboral imposada fa ja una dècada.

Des de Podem Catalunya volem reivindicar, dignificar i fer un reconeixement a totes les treballadores que han format part de la primera línia de resposta social i sanitària a la pandèmia.

Un reconeixement a les treballadores de cures, al personal sanitari, als treballadors de la neteja, als qui, dia rere dia, a pesar de la precarietat, han fet un sobreesforç per garantir el dret de tota la ciutadania a la salut; als ciutadans i ciutadanes que han treballat perquè no manquessin serveis bàsics durant el confinament domiciliari. També a totes les treballadores immigrants, doblement precaritzades, que han contribuït a aixecar aquest país i que són indispensables per reconstruir-lo. Exigim avui també la seva immediata regularització.

La reconstrucció no serà possible si no compta amb el conjunt de la ciutadania per construir-la. Si no es construeix des de la base, revertint la devaluació salarial i laboral de l’última dècada, garantint serveis públics forts i garantint l’accés a drets fonamentals com l’habitatge o la Renda garantida de ciutadania.

La recuperació necessita un nou model de distribució de la riquesa al nostre país. Necessita dotar a la majoria de drets que permetin construir-la col·lectivament. Un model que derogui la reforma laboral i permeti als treballadors i treballadores recuperar les seves condicions laborals perdudes durant la crisi, que recuperi serveis públics avui colpejats per deu anys de retallades i pel sobreesforç arran de la pandèmia. Que permeti garantir el dret de la majoria a accedir a un lloguer assequible.

Un model que permeti, en definitiva, que aquesta crisi no la torni a pagar la ciutadania. Les crisis no canvien tendències, les accentuen. Avui som un país més precari i més desigual. La ciutadania i els governs si poden canviar tendències. Aquest Primer de maig exigim trencar la tendència d’aquesta darrera dècada. Aquest Primer de maig sortim tots i totes a lluitar per un país més just i feminista. Per garantir un futur de dignitat al conjunt de la ciutadania.


Convocatòries d’En Comú Podem per al Primer de maig:

Concentració a Barcelona

11:30h Via Laietana amb Carrer del Salvador Aulet

17h Passeig de Gràcia amb Rosselló

Concentració a Tarragona

11.00 h Rambla Nova (davant del monument dels Despullats)

18.30h. Plaça Imperial Tarraco

Concentració a Lleida

12.00 h Seu Vella (davant de la Porta dels Apòstols)

13.30h. Plaça Sant Joan

Concentració a Girona

12.00 h Plaça del Vi (davant de l’Ajuntament)