Logo Loading

Blog

Lucas Ferro: “Ni via àmplia ni gir a l’esquerra: sempre que trien, ERC i la CUP aposten per reeditar un Govern fallit“

Lucas Ferro: “Ni via àmplia ni gir a l’esquerra: sempre que trien, ERC i la CUP aposten per reeditar un Govern fallit“

El portaveu de Podem Catalunya indica que ni republicans ni cupaires saben respondre a la pregunta de per què aquest cop funcionarà la fórmula fracassada

Ferro: “Les eleccions a la Comunitat de Madrid són claus per frenar a l’extrema dreta, trencar amb un cicle de govern de la corrupció del PP i apostar per una alternativa de progrés, diàleg i una sortida justa a la crisi”

El portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro, ha indicat en roda de premsa que “quan poden escollir entre En Comú Podem o Junts, ERC i la CUP sempre trien Junts”. En aquest sentit, Ferro ha assenyalat que republicans i cupaires “de totes les majories possibles, sempre aposten per la qual bloqueja el tan necessari gir progressista de les polítiques públiques a Catalunya”. El portaveu ha assegurat que “ni CUP ni ERC ni Junts saben respondre avui per què aquest cop sí funcionarà i no tornarà ser l’enèsim govern fallit de Catalunya” i ha lamentat que això significa que no hi haurà “ni un nou cicle ni gir a l’esquerra ni via àmplia”.

Segons el portaveu, aquestes decisions comportaran “el mateix govern fracassat de sempre, que neix dividit i incapaç de desbloquejar Catalunya i les necessàries reformes que necessita el país”.  Ferro ha expressat que aquesta realitat es reflecteix també a la Mesa del Parlament i a la ciutat de Tarragona, on ERC proposa passar d’un govern de progrés amb ECP a un amb Junts: “Poden guanyar als despatxos el que no van guanyar a les urnes, però el 2023 no hi haurà majoria per reeditar aquest Govern”.

Construir una alternativa de progrés a la Comunitat de Madrid

El portaveu de Podem Catalunya ha indicat que les eleccions a la Comunitat de Madrid són “claus per construir una alternativa que aposti pel diàleg, el progrés i una sortida justa a la crisi”. Per a Ferro, els comicis del 4 de maig són fonamentals “per frenar l’avanç de l’extrema dreta, que per primera vegada pot ser força de govern, gràcies a la passivitat i la tolerància del PP i de Cs”. El diputat també considera vital “trencar amb un govern de la Comunitat de Madrid que l’ha convertit en un paradís fiscal insolidari amb la resta del país” i “trencar un cicle de govern del partit més corrupte d’Europa a la comunitat on més ha robat els últims anys”.

La III República, “una utopia possible”

Sobre el 90 aniversari de la proclamació de la II República, Ferro l’ha titllat de “fita i ciutadana històrica que va obrir un període de fraternitat, de modernització i de democratització d’Espanya sense precedents”. El portaveu considera que davant “la crisi de la monarquia, una institució perseguida por la corrupció i que només reivindica la dreta i l’extrema dreta”, el millor homenatge a la segona República és “fer de la memòria una utopia possible: haurà república més aviat que tard, perquè cap poble neix condemnat a la corrupció i a la resignació davant institucions caduques que no rendeixen comptes”.