Logo Loading

Blog

Lucas Ferro: “ERC ha renunciat a la via àmplia a la primera votació”

Lucas Ferro: “ERC ha renunciat a la via àmplia a la primera votació”

El portaveu de Podem Catalunya afirma que els republicans “han preferit Laura Borràs, imputada per corrupció, abans que una aliança àmplia amb En Comú Podem”

Sobre la candidatura de Pablo Iglesias a presidir la CAM, Ferro ha assenyalat que són unes eleccions “claus” per Madrid i per al país i en les quals hi ha “una oportunitat històrica per fer fora el PP, evitar l’entrada de VOX i bastir una alternativa republicana des de Madrid”

El portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro, ha indicat en roda de premsa que “la via àmplia d’ERC ha fracassat a la primera votació important per al futur del país”. En aquest sentit, Ferro ha assenyalat que els republicans “s’han empassat Laura Borràs com a presidenta del Parlament, una candidata que el primer que ha fet ha estat menystenir-los i emplaçar a rebaixar el llindar ètic de les institucions catalanes per evitar assumir responsabilitats polítiques davant els seus propis casos de corrupció”.

Ferro ha lamentat l’elecció d’ERC i la considera “una mala notícia” perquè “podria haver escollit En Comú Podem i teixir aliances àmplies a l’altura dels anhels de progrés del nostre país”. El diputat assegura que després que els republicans “hagin renunciat a la seva pròpia proposta de país davant la ‘via Borràs’, En Comú Podem se situarà a l’oposició per construir una alternativa que passi per un govern de progrés que estigui a l’altura de les necessitats de la majoria social”.

“Pablo Iglesias ha pres una decisió valenta per aprofitar una oportunitat històrica”

Lucas Ferro ha titllat de “notícia excepcional” la candidatura de Pablo Iglesias a presidir la CAM. Ferro ha assenyalat que són unes eleccions “claus” per als madrilenys i les madrilenyes, però també “per al conjunt del país”. El portaveu de Podem Catalunya ha afirmat: “Ens juguem evitar que l’extrema dreta entri de la mà de la corrupció del PP a cap govern autonòmic i bastir una alternativa republicana des de la Comunitat de Madrid”.

Ferro ha elogiat un Pablo Iglesias que ha estat un vicepresident que “sempre ha donat la cara pel diàleg i els drets de la majoria social a Catalunya”. Segons el portaveu ha pres “una decisió valenta” perquè “tenim una oportunitat històrica per desnonar el PP de la Presidència de la Comunitat de Madrid”.