Logo Loading

Blog

Tot el que necessites saber per votar per correu el 14F

Tot el que necessites saber per votar per correu el 14F

Les properes eleccions del 14F seran molt importants per a Catalunya i l’ús del vot per correu és més important que mai perquè tothom pugui exercir el seu dret i participar als comicis.

Sol·licitud

Si resideixes a Catalunya o a la resta de l’Estat, pots sol·licitar el vot per correu fins el 5 de febrer a les 14h. Podràs realitzar la sol·licitud de dues maneres:

  1. Presencialment a qualsevol oficina de Correus. Hauràs de demanar cita prèvia i acreditar la teva identitat amb un document oficial.
  2. A través del web de Correus, si disposes d’un certificat digital IDCAT, T-CAT, DNI Electrònic o un certificat digital vàlid. A més, hauràs de tenir instal·lat al teu ordinador el programa AutoFirma.

Has de tenir en compte que, una vegada l’Oficina del Cens Electoral admet la teva sol·licitud de vot, ja no podràs votar de forma presencial a la mesa.

Procediment de vot

L’Oficina del Cens Electoral t’enviarà per correu certificat un sobre amb la documentació per poder votar. Recorda que ho hauràs de rebre personalment i identificar-te. En cas que no et trobis a l’adreça assenyalada, hauràs de presentar-te a l’oficina de Correus corresponent.

El sobre conté la següent documentació:

  • El certificat d’inscripció en el cens.
  • Una papereta de votació de cadascuna de les candidatures que es presenten a les eleccions convocades.
  • El sobre de votació.
  • Un sobre adreçat al president/a de la mesa en la qual correspon votar.
  • Un full explicatiu del procediment que s’ha de seguir.

Emissió del vot

Podràs emetre el teu vot fins el 12 de febrer de 2021 a les 14h, i podràs fer-ho per dues vies:

  1. En el moment que rebis la documentació electoral, podràs entregar al treballador de Correus el sobre electoral dirigit a la mesa. D’aquesta manera t’evitaràs haver d’anar a una oficina de Correus.
  2. O, si ho prefereixes, podràs enviar el vot per correu certificat des d’una oficina de Correus. No és necessari que facis aquest darrer tràmit de manera personal.

Votar és un dret, exerceix-lo! Anima als teus a participar el 14F per aconseguir el canvi que Catalunya mereix.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Com-votar-per-correu-2-e1611649119994.png