Logo Loading

Blog

En Comú Podem insisteix al Parlament i porta a la Comissió Europea l’aparició de les esferes de plàstic a La Pineda

En Comú Podem insisteix al Parlament i porta a la Comissió Europea l’aparició de les esferes de plàstic a La Pineda

La diputada Yolanda López torna a instar el Govern a actuar davant la seva inacció l’aparició de pèl·lets a les platges tarragonines, mentre que l’eurodiputat Ernest Urtasun eleva a la Comissió Europea una problemàtica que es va repetir la passada setmana

El 19 de desembre, la platja de La Pineda va aparèixer plena d’incomptables pilotes de microplàstics, després de dies de pluja i vent. En Comú Podem, de la mà de la diputada tarragonina Yolanda López, porta fent seguiment dels episodis d’aparició dels denominats pèl·lets des del gener del 2019. En aquest, ECP va demanar a la Conselleria de Medi Ambient que estudiés la repercussió mediambiental i el grau de toxicitat de les boles de polietilè que van aparèixer a la Platja de la Pineda. El Departament de Territori i Medi Ambient es va comprometre a realitzar les tasques necessàries per esclarir els fets i adoptar les mesures pertinents. Dos anys després, però, es repeteix la història i el conseller Damià Calvet continua sense prendre cap actuació.

Paral·lelament, el grup parlamentari d’En Comú Podem i la diputada Yolanda López han treballat amb entitats ecologistes del territori i internacionals. Aquestes entitats han denunciat i investigat en reiterades ocasions l’aparició dels pèl·lets i els danys que poden portar a les costes tarragonines i els greus perjudicis que tenen per la fauna marina. Un recent estudi de contaminació marítima de l’entitat Surfrider Foundation constata que el cas de les platges Tarragonines és el més greu d’Europa.

Davant la inacció del Govern, Catalunya En Comú Podem va tornar a registrar preguntes al Parlament el passat 3 de desembre, poc més de dues setmanes abans de la darrera aparició de pèl·lets a la costa. Es va demanar informació sobre la data de començament de les labors per conèixer l’origen d’aquest incident i si aquestes han donat resultat per aclarir si l’origen dels microplàstics va ser successos al mar o d’abocaments produïts a la costa al voltant del port. També es va preguntar les consultes realitzades al Port de Tarragona i les respostes obtingudes.

Els microplàstics han tornat a la costa tarragonina, sense que el Govern hagi aclarit les accions realitzades per aclarir el seu origen i sense aportar cap solució. El 22 de desembre acabarà aquesta legislatura i es dissoldrà el Parlament. Mentrestant, el Govern i el conseller Damià Calvet, continuaran mirant cap a un altre costat i sense solucionar aquest greu problema. Per això, En Comú Podem ha elevat la problemàtica a la Comissió Europea a través de l’eurodiputat Ernest Urtasun, per tractar de trobar solucions a aquesta perillosa problemàtica.

4_5931669093580015664