Logo Loading

Blog

En Comú Podem avisa al Govern que si no inverteixen ja els 6M€ pressupostats per al Delta de l’Ebre, aquesta partida es perdrà

En Comú Podem avisa al Govern que si no inverteixen ja els 6M€ pressupostats per al Delta de l’Ebre, aquesta partida es perdrà

La diputada Yolanda López registra al Parlament un conjunt de preguntes per demanar a l’executiu que implementi la partida dels Pressupostos de 2020 abans que s’acabi la legislatura per protegir el delta. López avisa que “seria imperdonable i una negligència perdre els 6M€ pressupostats, com ja va passar amb els 4,6M€ de les ajudes de l’Estat per a pal·liar els efectes ocasionats pel temporal fa un any a Terres de l’Ebre”

La diputada d’En Comú Podem, Yolanda López, ha instat al Govern mitjançant una bateria de preguntes registrades al Parlament a fer efectiva la inversió en protecció i conservació del Delta de l’Ebre pressupostades per a l’any 2020. Poques setmanes abans de finalitzar la legislatura, la diputada considera que seria “imperdonable i una negligència perdre en el temps de descompte els 6M€ pressupostats per la Generalitat i que aquests passin al romanent de la caixa”.

A les preguntes registrades, López inquireix al Govern sobre la calendarització immediata i la quantia per implementar la inversió per protegir els punts crítics del Delta de l’Ebre davant els previsibles temporals dels pròxims mesos. Un Delta que, ha recordat la parlamentària, “és una zona d’especial interès ecològic que la Generalitat té l’obligació de conservar”. A més, la diputada per Tarragona ha avisat que aquesta inversió pot ser clau per evitar “la desaparició total del Delta” en cas de produir-se un episodi de fortes pluges.

Els i les alcaldes i regants consideren una necessitat “imprescindible” invertir els 6M€ per consolidar les obres d’emergència realitzades després del temporal Glòria ara fa un any, donat que, com va assenyalar Yolanda López, “el passat mes d’octubre es va fer públic que la Generalitat havia deixat que es perdessin 4,6M€ d’ajudes de l’Estat per pal·liar els seus efectes”. El grup parlamentari Catalunya En Comú Podem insta al Govern a avançar en línies estratègiques que han marcat els alcaldes i regants: mecanismes de reubicació de sorres; augment de la protecció de punts crítics com el Trabucador, Buda i el litoral nord; un pla de gestió de sediments fluvial; la millora de la planificació i gestió de l’espai Xarxa Natura 2000 i l’avaluació de l’estat de les masses d’aigua.