Logo Loading

Blog

En Comú Podem demana al Govern que també es permetin les activitats escèniques i culturals en biblioteques i museus

En Comú Podem demana al Govern que també es permetin les activitats escèniques i culturals en biblioteques i museus

El grup parlamentari Catalunya en Comú Podem ha registrat al Parlament un conjunt de preguntes per demanar al Govern de la Generalitat els motius pels quals s’exclouen les activitats culturals amb presència de públic dels museus, biblioteques i altres espais culturals. La formació considera que si no es modifica la resolució de desescalada que va entrar en vigor el passat dilluns, s’està perjudicant greument el col·lectiu professional de narradors i narradores orals per les cancel·lacions de les seves activitats i per la impossibilitat de poder contractar noves activitats.

La resolució del 21 de novembre per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya permet, en el seu apartat 11, la celebració d’activitats culturals amb concurrència de públic sota determinades restriccions en teatres, cinemes o auditoris, però n’exclou els arxius, biblioteques, museus, sales d’exposicions, galeries d’art i centres de creació i arts visuals, espais on els narradors i narradores orals desenvolupen bona part de la seva activitat professional.

La coordinadora autonòmica de Podem Catalunya i diputada, Conchi Abellán, assegura que aquesta exclusió “contrasta amb l’autorització que sí que donava la Diputació de Barcelona i diversos ajuntaments” i denuncia que “suposa un greuge que comportarà la cancel·lació de totes les activitats de narradors, conta-contes, cercles de lectura i altres activitats similars”.

Per la seva banda, Jaume Moya, portaveu d’En Comú Podem a les Terres de Lleida, l’Alt Pirineu i l’Aran tem que “aquestes limitacions agreujaran encara més la precarietat del sector de narradores i narradors orals, massa sovint menystingut pel Departament de Cultura, que no sempre el considera a la mateixa alçada que altres activitats culturals”. Moya se suma al comunicat emès pel Col·lectiu de Professionals de la narració oral, que recorda que la seva activitat també és “una art escènica”, denunciant “un nou greuge en la voluntat de treballar d’un col·lectiu ja prou castigat per les restriccions d’aquest any”.