Logo Loading

Blog

Conchi Abellán: “El processisme ha deixat la Generalitat segrestada per personatges que reparteixen carnets de catalans bons i dolents”

Conchi Abellán: “El processisme ha deixat la Generalitat segrestada per personatges que reparteixen carnets de catalans bons i dolents”

La coordinadora autonòmica assegura que el Govern “cau a trossos i fa evident la manca de projecte polític de JxCat i ERC, més enllà de mantenir-se al Govern a tota costa”

La coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha indicat a l’obertura del Consell Ciutadà de novembre que “en un moment en què Catalunya necessita lideratge públic, el Govern ha caigut com un castell de cartes i ha deixat el país a la deriva i una Generalitat segrestada per personatges que reparteixen carnets de catalans bons i dolents, en funció de la seva afiliació política o procedència”. En aquest sentit, Abellán ha assenyalat que “el Govern cau a trossos i fa evident la manca de projecte polític de JxCat i ERC, més enllà de mantenir-se al poder a tota costa”. La diputada s’ha mostrat molt crítica amb alguns partits polítics que “han patrimonialitzat la institució i han deixat fora totes aquelles persones que no pensen com ells”, per això “veiem que els discursos dels seus suposats antagonistes són iguals, només canviant la paraula català per espanyol”.

La líder de Podem Catalunya considera que la catalanitat és “un punt de trobada de diferents orígens al voltant d’una llengua i una cultura pròpia”, per la qual cosa “no cal que ens defineixen, perquè sabem a qui representem i qui som: la gent que aixeca aquest país cada dia, immersa en milers de dificultats, com la desocupació, la desigualtat i uns serveis públics cada vegada més degradats”. Abellán ha assegurat que davant un executiu que “diu una cosa i la contrària i maltracta sectors com la cultura, l’esport, la hostaleria i els autònoms”, Podem Catalunya aposta per recuperar una Generalitat per a tots els catalans que posi l’accent a les polítiques públiques de recuperació econòmica i reforci la sanitat.

La diputada ha afirmat que “mentre alguns no van més enllà del tacticisme i les gesticulacions, des del nostre espai es treballa per ampliar l’autogovern, defensar la llengua catalana, desenvolupar el concepte de plurinacionalitat, aconseguir els indults per als líders independentistes injustament empresonats i portar a Catalunya uns PGE amb un nivell d’inversions mai vist en el darrers anys”.  Sobre les properes eleccions, Abellán creu que el 14 de febrer ha de sortit un nou Govern “que aposti per un futur diferent per a Catalunya i que superi la lògica d’intercanvi de cadires, perquè l’ordre no altera el resultat: avui veiem que ERC lidera un Govern amb JxCat i el desgovern és el mateix”.