Logo Loading

Blog

En Comú Podem insta al Govern que implementi restriccions i limitacions a les cases d’apostes

En Comú Podem insta al Govern que implementi restriccions i limitacions a les cases d’apostes

La proposta, presentada per Conchi Abellán i Yolanda López, demana a l’executiu català que estableixi una distància mínima de 700m entre sales i els centres educatius, restringir la publicitat exterior dels locals o, en el marc de la pandèmia, horaris de tancament i admissió més reduïts que al sector de l’hostaleria


El grup parlamentari Catalunya En Comú Podem ha registrat una proposta de resolució per instar al Govern de la Generalitat a que implementi restriccions i limitacions a les cases d’apostes. En la línia del nou Decret Llei de Publicitat del Joc aprovat el passat 3 de novembre al Consell de Ministres, que incorpora una sèrie de mesures importants per acabar amb la ‘llei de la selva’ de les cases d’apostes, la proposta de resolució ha estat registrada al Parlament per la coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán, i la secretària d’acció institucional, Yolanda López –ambdues diputades–, mentre que diversos grups municipals amb presència de Podem han presentat mocions als ajuntaments.

La resolució insta al Govern a que prengui mesures per combatre la ludopatia establint una distància mínima de 700m entre els locals i els centres educatius, realitzant informes periòdics sobre la localització geogràfica de les sales atenent a criteris socioeconòmics, restringint la publicitat exterior dels locals o, en el marc de la pandèmia, establint horaris de tancament i admissió més reduïts que al sector de la hostaleria. A més, la iniciativa defensa la posada en marxa de centres socials per desenvolupar un oci digne i la formació de la Policia Local sobre l’aplicació de la normativa.

Es trasllada així a Catalunya la iniciativa impulsada per Rebeldía i Jóvenes IU, per ampliar la regulació del joc en el marc de les competències autonòmiques i municipals. El grup parlamentari Catalunya En Comú Podem ja va ser pioner al Parlament en la seva lluita contra aquest problema per a la salut pública de la joventut dels barris populars, presentant a finals de 2019 una moció aprovada sobre les polítiques de prevenció de les ludopaties o amb la seva oposició ferma al projecte BCN World.

A continuació podeu consultar la proposta de resolució completa:

250MRF00064_Proposta_de_resolucio_per_frenar_el_creixement_de_les