Logo Loading

Blog

Conchi Abellán: “Només sortirem d’aquesta situació amb una aposta contundent i ambiciosa per la sanitat pública”

Conchi Abellán: “Només sortirem d’aquesta situació amb una aposta contundent i ambiciosa per la sanitat pública”

La coordinadora autonòmica dóna suport a les mesures que el Govern consideri oportunes, però per combatre el virus amb una aposta per l’escut social i el reforçament de la sanitat pública garantint la inversió sanitària del 7% del PIB de Catalunya, recuperant el sistema públic de rastreig i prioritzant l’atenció primària i comunitària

El portaveu Lucas Ferro ha negat la contradicció entre apostar per economia o sanitat: “Si no som capaços de reforçar la sanitat, llastrarem més en el temps la recuperació”. Ferro considera que els PGE han de protegir al conjunt de la societat “garantint el dret a l’habitatge amb una intervenció davant l’especulació, situant la sanitat pública en la mitjana europea i assegurant els drets laborals i l’accés a renda”

La coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha indicat en roda de premsa el seu suport “a les mesures que el Govern consideri oportunes”, tot i que “les restriccions sanitàries han d’anar acompanyades de mesures de protecció econòmica, social i sanitària”. La líder del partit morat ha criticat “l’evident deixadesa d’un Govern que no ha fet els deures en matèria sanitària”. Abellán considera que “l’atenció sanitària està en crisi a causa de la manca de suport d’un executiu que l’ha anat buidant i deixant sense competències, amb trasllats de treballadors a altres centres, gestionant per via telefònica i privatitzant els rastrejos de manera ineficient”.

La diputada ha afirmat que “només sortirem d’aquesta situació amb una aposta contundent i ambiciosa per la sanitat pública” i és que, per a la coordinadora autonòmica, “amb la situació actual i després de deu anys de retallades, Catalunya no pot continuar sense una proposta sanitària”. Abellán proposa reforçar la sanitat pública “situant-se en la mitjana europea en inversió sanitària amb un 7% del PIB català, recuperant el sistema públic de rastrejos i prioritzant l’atenció primària i comunitària”. La coordinadora autonòmica crida a anticipar-se a les possibles situacions de les residències i considera imprescindible “ampliar plantilles i contractar més personal sociosanitari”, perquè “cuidar a qui ens cuida no es fa amb aplaudiments, sinó garantit els llocs de feina estables i salaris dignes”.

Finalment, Conchi Abellán ha assenyalat la necessitat d’intervenir aquells sectors econòmics que no s’han reactivat i avui tornen a estar paralitzats amb “ajudes directes a autònoms, pimes del sector turístic, esportiu i la resta de sectors afectats”. Per això, la diputada ha avançat que al pròxim ple del Parlament, el grup parlamentari presentarà una bateria de mesures per al sector turístic, oci i l’hostaleria”.

Lucas Ferro: “Si no som capaços de reforçar la sanitat, llastrarem més en el temps la recuperació”

Per la seva banda, el portaveu Lucas Ferro ha indicat que aquesta és una setmana decisiva per als Pressupostos Generals de l’Estat. Segons Ferro, “els PGE han de marcar una clara vocació expansionista, perquè és el moment perquè les administracions públiques siguin motor de la recuperació, per reforçar l’estat del benestar i els serveis públics”. Els comptes de generals han de servir també “per reforçar els serveis públics per superar aquesta crisi i acabar amb l’asfíxia a les comunitats autònomes i ajuntaments”.

Fins que es pugui reactivar el 100% de l’economia, Ferro considera que “s’ha de protegir al conjunt de la societat i això passa per protegir el dret a l’habitatge amb una intervenció davant l’especulació que afecta el mercat del lloguer, situar a la sanitat pública en la mitjana europea i garantir els drets laborals i l’accés a renda de tothom”. El portaveu nega la contradicció entre economia i sanitat i aposta per convertir aquesta última en troncal: “Si no som capaços de reforçar la sanitat, llastrarem més en el temps la recuperació”.

Finalment, Ferro ha emfatitzat que els PGE han de servir “per protegir els drets laborals i l’accés a renda de tots els ciutadans, treballadors i autònoms, que s’han vist afectats per la pandèmia”. I això passa, segons el diputat, per “reformes en el mercat laboral, però també per ampliar l’Ingrés Mínim Vital i actualitzar l’IPREM”.