Logo Loading

Blog

Conchi Abellán: “El pròxim Govern de la Generalitat ha d’estar alineat amb els avenços que està assolint el Gobierno de coalició a l’Estat”

Conchi Abellán: “El pròxim Govern de la Generalitat ha d’estar alineat amb els avenços que està assolint el Gobierno de coalició a l’Estat”

La coordinadora autonòmica assegura que ERC i JxCat estan “immersos en una política estèril de gestos buits i tacticisme electoralista que els ha portat a la irresponsabilitat de tenir un executiu en interinitat enmig de la segona onada de la pandèmia”

Abellán afirma que a les properes eleccions “Catalunya té la possibilitat de fer avançar el país amb la recuperació d’uns serveis públics i de qualitat, apostant per un model industrial que garanteixi el manteniment dels llocs de treball en condicions dignes, i on el medi ambient sigui una prioritat”

La coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, Conchi Abellán, ha indicat a l’obertura del Consell Ciutadà d’octubre que “deixem enrere una legislatura que no ha treballat per trobar solucions a les diferents crisis a les quals ens enfrontem: la nacional, la social i l’econòmica”. La unitat de l’independentisme, segons Abellán, està “totalment trencada” i els socis de govern mantenen els equilibris “per tacticisme electoral i partidista”. La diputada ha titllat d’una gran ”irresponsabilitat” la decisió de no convocar eleccions, deixant un Govern en interinitat “enmig d’una segona onada de la pandèmia, anteposant, com sempre, els interessos de JxCat davant les necessitats de la gent”.

La líder de Podem Catalunya considera que l’actual executiu “està immers en una política estèril de gestos buits“ i, per tant, “no pot liderar de cap manera una nova etapa en què s’haurà de posar l’accent en la sanitat pública i en la construcció d’un nou model de benestar per a Catalunya”. Una Catalunya “greument malmesa després de diverses crisis que han posat en relleu l’esgotament del sistema productiu, basat en una dependència excessiva del sector del turisme i de la construcció, i dels nostres serveis públics, privatitzats fins a l’extenuació”.

A les properes eleccions Catalunya té ”la possibilitat i el repte d’impulsar un nou canvi que faci avançar el país i que recuperi uns serveis públics que són l’única garantia de cohesió d’una comunitat davant la llei de la selva del lliure mercat”. L’objectiu primordial és el de consolidar “uns serveis públics i de qualitat; un model industrial que garanteixi el manteniment dels llocs de treball en condicions dignes, on el nostre teixit productiu sigui divers; que el medi ambient sigui una prioritat i aconseguir la sobirania energètica i alimentària”.

La coordinadora autonòmica ha asseverat que comença un nou temps en el qual “la confrontació amb el govern central ha de deixar pas a un executiu de la Generalitat que no tingui com a finalitat derrocar-lo”, sinó que ”estigui alineat amb els avenços que s’estan assolint, amb tantes dificultats, al Govern de coalició progressista, del qual formem part”. La pujada de l’SMI, la Llei d’Igualtat o la del Teletreball són alguns exemples per consolidar el quart pilar de l’Estat del Benestar que Abellán vol implementar a Catalunya amb un Govern “que governi per a totes i tots i que estigui disposat a establir ponts i col·laborar amb forces progressistes de la resta de l’Estat”.

La pandèmia ha posat damunt de la taula que la gestió privada “no només resulta més costosa a les arques públiques, sinó que s’ha demostrat insuficient i que precaritza als i les treballadores, i també afecta la bona atenció als i les pacients”, segons ha indicat Abellán. La diputada ha assenyalat que “el sistema de salut està saturat, amb pocs recursos i privatitzacions insostenibles”, per això, “s’ha de revertir aquesta tendència, que també es dóna a l’educació pública i a les residències, on els corruptes gestionen centres de gent gran sense control per part de la Generalitat”.