Logo Loading

Blog

Lucas Ferro: “El marc plebiscitari respon a la por de JxCat de quedar fora del pròxim Govern de la Generalitat”

Lucas Ferro: “El marc plebiscitari respon a la por de JxCat de quedar fora del pròxim Govern de la Generalitat”

El portaveu de Podem Catalunya aposta per unes eleccions en què es prioritzi la recuperació sanitària, econòmica, social i institucional després d’una dècada de retallades i externalitzacions

El portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro, ha assenyalat en roda de premsa que la voluntat de plantejar les pròximes eleccions al Parlament de plebiscitàries respon “a la por de JxCat de quedar fora del pròxim Govern de la Generalitat de Catalunya”. Per al diputat, els catalans i les catalanes “han de poder escollir més enllà de marcs plebiscitaris que tenen com únic objectiu lligar ERC i la CUP davant d’una proposta que situa Junts com l’únic Govern legítim”. El CEO va assenyalar que el 57% dels catalans prioritzen la gestió dels serveis públics, per això, Ferro aposta per “unes eleccions que responguin a l’interès d’una majoria ciutadana que prioritza la recuperació econòmica, social, sanitària i institucional de Catalunya”.

Aprofundint sobre els propers comicis, el portaveu morat ha indicat que “les eleccions també hauran d’anar de per què s’ha privatitzat el rastreig a una empresa vinculada al finançament irregular de Convergència, per què s’ha utilitzat la pandèmia per reforçar la sanitat privada i no el sistema públic de salut o per què la primera resposta per sortir de la crisi ha sigut retallar la fiscalitat verda que ha de garantir una transició ecològica just”. Per a Ferro, a Catalunya “fa molts anys que les eleccions van de tot menys de fiscalitzar un Govern que fa una dècada que du a terme una política de retallades y externalitzacions que paguem avui tots els ciutadans i ciutadanes”.

Ferro s’ha referit a la necessitat de “construir una alternativa democràtica que garanteixi una recuperació justa per al conjunt de la ciutadania”, perquè, segons el diputat, “si ERC accepta el marc plebiscitari de JxCat, no només perdrà el lideratge de l’independentisme, sinó també el de Catalunya”. En un moment d’excepcionalitat, Ferro defensa trencar amb la lògica de governabilitat actual i apostar per “un Govern que lideri la recuperació econòmica i social, revertint retallades i externalitzacions de serveis públics i que defensi els drets de la majoria social i el dret a una transició energètica justa”.

Pel que fa a la solució del conflicte català, el portaveu de Podem ha indicat que Catalunya necessita un Govern que “fugi del tacticisme electoral permanent” i que “no deixi caure una via del diàleg que tant ha costat obrir des del Gobierno de coalición”. Segons Ferro, tots els actors polítics han fet passos endavant per dotar de sentit la taula del diàleg, com la reforma del codi penal o la revisió dels indults, “menys JxCat, que viu instal·lat en reflotar el marc plebiscitari per sobre de fer avançar el país”.

Finalment, Ferro ha assenyalat que és el moment que la majoria del Congrés construeixi una resposta alternativa a que va fer el PP a la crisi del 2008 amb “uns Pressupostos Generals de l’Estat que han de ser l’inici d’una alternativa a una dècada de retallades que només han accentuat les desigualtats socials i han llastrat els serveis públics”. En aquest sentit, el portaveu ha indicat que “és el moment d’acabar amb l’asfíxia fiscal als ajuntaments i CCAA i de reforçar els serveis públics”.