Logo Loading

Blog

Lucas Ferro: “Aquest Govern no pot liderar la reconstrucció de Catalunya”

Lucas Ferro: “Aquest Govern no pot liderar la reconstrucció de Catalunya”

El portaveu de Podem Catalunya demana eleccions amb la màxima celeritat possible. Ferro assegura que la decisió de Torra de no convocar-les davant la seva inhabilitació “és una temeritat i irresponsabilitat que fa perdre com a mínim quatre mesos en una situació de crisi sanitària i econòmica”

El portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro, ha assenyalat en roda de premsa que la no convocatòria electoral per part del president Torra després de la seva probable inhabilitació és “fer perdre a Catalunya com a mínim quatre mesos, que poden ser sis o set per escollir un nou Govern”. Per al portaveu de Podem Catalunya això constitueix “una temeritat i una irresponsabilitat, donada la situació de crisi sanitària i econòmica actual”. Ferro ha assegurat que “és evident que aquest Govern no pot liderar la reconstrucció de Catalunya”, perquè ha estat “incapaç de donar resposta als problemes i reptes del país”. 

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, l’actual executiu ha continuat amb “la pitjor tradició de govern a Catalunya, reforçant la sanitat privada, privatitzant elements essencials com la gestió dels rastrejadors i sent incapaç d’oferir solucions que reforcin la sanitat i l’educació públiques”. El portaveu ha indicat que “cal un Govern capaç de liderar una resposta a la crisi sanitària i econòmica, que reforci els serveis públics i blindi el benestar dels catalans i les catalanes”, cosa que passa “sí o sí per convocar eleccions amb la màxima celeritat possible”.

Ple de política general

El també diputat ha remarcat que el passat Ple de Política General ha ratificat la incapacitat per a liderar una resposta a la crisi en matèria sanitària i educativa, en un moment en què “cal reforçar l’educació pública, contractant més professors que permetin disminuir ràtios i evitar la transmissió comunitària a les escoles”. Així mateix, Ferro ha mostrat la necessitat de garantir que els alumnes de famílies vulnerables tinguin continuïtat educativa en cas d’haver de complir un període de quarantena “amb eines, ordinadors i connectivitat a internet”. Pel que fa a la sanitat, el portaveu ha instat l’executiu a “garantir les despeses de prevenció sanitària, que estan assumint els ajuntaments i l’atenció primària, així com mecanismes de rastreig i prevenció per evitar que cada cas de COVID pugui generar transmissió comunitària”.

Segons Ferro, el Govern ha d’intervenir en tots els sectors econòmics als quals no ha donat resposta, com el turisme, la cultura o la indústria. Per al portaveu, Catalunya ha de sortir de la crisi amb un pacte pel turisme sostenible que implementi un nou model que el descentralitzi i s’intervingui al sector “per garantir l’ocupació dels treballadors i l’activitat de les petites i mitjanes empreses”. D’altra banda, el sector de la cultura, que fa mesos que demana una sortida a la crisi i que colpeja amb especial duresa els espectacles públics necessita “ser declarada com una activitat essencial i que es garanteixi la seva continuïtat amb mesures de prevenció sanitària”, tal com va exigir el grup parlamentari Catalunya En Comú Podem al Govern. Finalment, Lucas Ferro va apostar per assentar les bases per a la transició ecològica a Catalunya amb un Pla per a la Transició Energètica i per oferir una resposta a la crisi contínua del sector industrial amb el degoteig de tancaments amb un “Pla de Recuperació per a la Indústria, perquè el 2021 el Govern intervingui amb incentius i ajuts per garantir que després dels ERTOS totes les indústries es reactivin econòmicament sense perdre ocupació”.