Lucas Ferro: “Podem ha de liderar una alternativa de Govern a Catalunya des d’un programa de recuperació“
El portaveu de Podem Catalunya assegura que aquest programa s’ha de realitzar de manera conjunta amb les forces germanes i s’ha de basar en la recuperació de serveis públics, elaboració de pressupostos expansius i la transició energètica
Ferro també ha demanat evitar la judicialització de la gestió de la pandèmia i ha apel·lat a un acord entre Govern i Gobierno “
Lucas Ferro ha assegurat que la nova direcció està enfocada a “construir i liderar una alternativa de Govern per a Catalunya“, en una roda de premsa virtual per valorar els acords del Consell Ciutadà i l’actualitat política. El portaveu de Podem Catalunya ha explicat que l’òrgan, reunit durant el passat cap de setmana, ha aprovat diverses àrees i secretaries orientades a la construcció “d’un programa de recuperació centrat a recuperar el benestar a Catalunya”. Aquest programa ha d’estar basat en “la recuperació de serveis públics externalitzats durant dècades, l’elaboració d’uns pressupostos expansius i la necessària transició energètica”.
El portaveu ha assegurat que Catalunya ha de “trencar amb el sistema dels últims 40 anys, que pritvatitzat serveis públics essencials com són els sanitaris o la gestió de les residències de gent gran”. Pel que fa a la relació amb les forces del canvi, Ferro ha mostrat la voluntat de “treballar i millorar les relacions, per això, s’ha aprovat la creació d’una taula de coordinació amb Catalunya En Comú, per tal d’elaborar conjuntament el programa de recuperació”.
Emergència sanitària
En referència a la situació d’excepcionalitat sanitària, Lucas Ferro ha demanat evitar la “judicialització constant” la gestió de la pandèmia. Per això, el portaveu ha indicat que “la solució ha de passar per un acord entre governs que clarifiqui les competències de cada administració i garanteixi que les CCAA tenen capacitat d’intervenció durant la pandèmia sanitària”.
Tot i que els rebrots eren previsibles, Ferro destaca la dificultat de gestionar la pandèmia sobre el model actual: “Si el rastreig l’ha de gestionar Ferrovial, aquest no serà viable. S’ha de replantejar el sistema, perquè necessitem 2000 rastrejadors i tenim només 150”.
Els rebrots s’estan duent a terme majoritàriament a empreses agroalimentàries i en els llocs de treball, per tant, segons el portaveu cal no només l’ús obligatori de les mascaretes a la població, sinó també “una tasca d’inspecció de treball, rastreig i de monitoratge”.