Logo Loading

Blog

Per la igualtat, la llibertat i la fraternidad, per una república al servei de les persones

Per la igualtat, la llibertat i la fraternidad, per una república al servei de les persones

Ara més que mai necessitem recuperar els valors republicans i un sistema de govern plenament democràtic, on el cap d’estat pugui ser elegit per la ciutadania.

La pandèmia del Covid-19 ha tret a la llum la vulnerabilitat i la fragilitat de la vida i ens ha demostrat que les persones més essencials són aquelles que cuiden de les persones. La majoria d’elles, precaritzades i amb condicions de treball injustes.

També estem veient que és imprescindible que allò que és comú, tots aquells serveis que són essencials, no es poden deixar en mans d’empreses que mercadegen amb ells. D’un cop per sempre ha de quedar clar que la sanitat, l’educació, l’atenció domiciliària i les residències i serveis de cura a la gent gran, han de ser totalment públics gestionats públicament.

Cal que d’aquesta crisi en sortim totes i tots enfortits i, sobretot, que els esforços i els diners vagin als més desafavorits. Aquesta crisis no l’hem de pagar els de sempre.

Una República és també això: un Estat on allò públic és primordial i les persones són el centre. Una República que governi per a la majoria i no a favor dels que més tenen.

Volem també tenir un record per a totes les víctimes de la guerra civil i del franquisme, per a tots aquells homes i dones que van defensar la segona República front el cop d’Estat i la Dictadura franquista. Homes i dones que ens van ensenyar com es podia canviar un país a favor dels treballadors i treballadores, a favor de les dones i els infants. Homes i dones que van morir defensant els valors que ara voldríem recuperar: la llibertat, la igualtat i la fraternitat.

VISCA EL 14 D’ABRIL. VISCA LA REPÚBLICA