Logo Loading

Blog

Podem Catalunya demana al Govern que es facilitin els recursos necessaris a les residències de gent gran i la retirada de la recomanació d’evitar els ingressos a les UCIs de pacients de més de 80 anys

Podem Catalunya demana al Govern que es facilitin els recursos necessaris a les residències de gent gran i la retirada de la recomanació d’evitar els ingressos a les UCIs de pacients de més de 80 anys

El partit morat realitza una sèrie de peticions al Govern de la Generalitat que també inclou escoltar la petició dels CAPs per romandre oberts, donar prioritat a dotar de protecció al personal sanitari i que es facilitin les dades d’ocupació en hospitals i centres privats, així com assegurar-se que aquests funcionin com a públics

Davant els últims esdeveniments i la gravetat de la situació de la crisi del coronavirus, Podem Catalunya insta al Govern de la Generalitat a:

  • Que no es tanqui cap CAP. S’ha d’escoltar la petició dels CAPs de no tancar i mantenir-se oberts els caps de setmana. S’han de mantenir les plantilles i s’ha de dotar de recursos de protecció i de diagnòstic als CAPs i Centres d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP): EPIS, test de diagnòstic ràpid i, si escau, accés a tests diagnòstics i test serològics.
  • Que s’enviïn tots els recursos necessaris a totes les residències de gent gran i s’habilitin espais alternatius per a les persones infectades. Podem Catalunya no entén que el Govern posi pals a les rodes i no faciliti que l’UME faci la desinfecció a les residències, desaprofitant així aquest recurs tan necessari. L’UME és més necessària  que mai i és urgent que pugui desenvolupar la seva feina, de la qual depenen moltes vides.
  • Que es retiri públicament el document que el Departament de Salut ha enviat als hospitals catalans en el qual es recomana no ingressar a les UCIs a pacients de més de 80 anys. Podem Catalunya considera que, tot i que és necessari racionalitzar el millor possible els recursos disponibles, sembla del tot improcedent fer recomanacions d’aquest tipus. Els malalts han de ser atesos exclusivament en funció dels criteris mèdics i no dels econòmics. L’edat dels infectats no és un factor decisiu i és indignant el poc respecte i empatia envers les nostres persones grans.
  • Que s’informi detalladament de quina és l’ocupació i col·laboració en actiu dels hospitals, centres i serveis privats i que s’asseguri que aquests són tractats com si fossin públics, tal com ha decretat el govern central. En cas que no estiguin ocupats en la seva totalitat, se’ls ha d’obligar urgentment a acceptar pacients derivats de la sanitat pública i que no s’acomiadi cap treballadora sanitària. Si això no fos així, el Govern de la Generalitat estaria prioritzant els negocis privats per sobre la vida de les persones. El dret a la vida sempre ha d’estar per sobre del dret a la propietat.
  • Que doni prioritat absoluta a dotar d’equipaments de protecció al personal d’assistència i cures. S’ha d’assegurar la disponibilitat massiva de tests analítics de tot tipus i amb diferents utilitats, material d’UCI que inclogui respiradors i tot l’utillatge i dotació de personal competent necessari.