Logo Loading

Blog

Un equip tècnic gestionarà Podem Catalunya fins a la pròxima Assemblea Ciutadana

El passat 17 de gener el Consell Ciutadà Estatal va aprovar la convocatòria de la Tercera Assemblea Ciutadana de Podemos per al proper mes de març, amb l’objectiu d’afrontar els reptes del nou escenari polític. Així, en la mateixa convocatòria s’obria la possibilitat que els inscrits poguessin triar nous equips i documents en Assemblees Ciutadanes Autonòmiques en aquells territoris que en aquests moments no disposen de direcció electa, en els quals va finalitzar el seu mandat o en aquells que ho consideressin oportú.

En aquell moment, una majoria del Consell Ciutadà de Catalunya, 21 de 30 membres, va sol·licitar a la Secretaria d’Organització de Podemos acollir-se a aquesta convocatòria. La petició tenia com a objectiu afrontar els pròxims reptes de l’agenda política catalana en les millors condicions possibles. Eleccions al Parlament, negociacions de confluència i elecció d’un òrgan renovat de direcció i el seu corresponent projecte polític són els desafiaments a curt termini que ha d’afrontar Podem Catalunya. Per descomptat, com a part irrenunciable del nostre ADN, el resultat definitiu d’aquests tres reptes seran decidits per les persones inscrites en Podem via consultes ciutadanes.

Per a aquestes tasques, i tal com recullen els nostres estatuts i el nostre document organitzatiu confirmats democràticament per les persones inscrites en Podemos, el Consell de Coordinació Estatal designa, de manera temporal, un Equip Tècnic d’11 persones on estan representades les diferents sensibilitats, excepte l’equip de l’última secretària general, la companya Noelia Bail, que ha declinat participar en la direcció provisional després de diversos dies de converses.

El nou escenari polític, que ens situa com a força de govern en diferents Comunitats Autònomes i també en el Govern de l’Estat, ens fa afrontar amb molta il·lusió la possibilitat real de formar govern progressista també a Catalunya. Hem arribat fins aquí gràcies al treball incansable de la militància i amb aquest objectiu treballarà el nou Equip Tècnic.

Aquest equip tècnic estarà encapçalat per la sindicalista i professora jubilada Rosa Cañadell acompanyada de Jaume Durall (que exercirà les responsabilitats d’Organització), Cristina Hernández (responsable de Feminisme), Álex Guerrero (responsable de Comunicació), María Pozuelo (responsable de Participació) i Marcos Galante (responsable de Municipalisme), a més de Maite Cenzano, Carolina Rodríguez, Miquel Benítez, Julio Rúa i, com convidat assessor, Vicenç Navarro.