Logo Loading

Blog

Podem Catalunya mostra tot el seu suport al nou Govern de coalició entre el PSOE, Unidas Podemos i En Comú Podem

Després de la històrica sessió d’investidura, Podem Catalunya vol mostrar tot el seu suport al nou Govern de coalició progressista entre el PSOE, Unidas Podemos i En Comú Podem. Es tracta de la plasmació d’un acord històric, inèdit des de temps de la Segona República, que confiem que obri una nova etapa de diàleg i entesa, que pugui ser traslladada als diversos ens institucionals com el Parlament i els ajuntaments.

El 15 de maig de 2011 les places es van omplir de gent demanant una millor democràcia, davant d’una crisi que havia estat una estafa i d’unes institucions que no representaven els interessos de la ciutadania. Avui, gairebé nou anys després, es pot formar el primer Govern de coalició amb una força que va néixer del moviment 15M. Avui s’aconseguirà, per primera vegada, que una força política que no és el PSOE ni el PP formi part del govern d’Espanya.

Avui s’obre una nova etapa per fer realitat el canvi, els avanços i el progrés d’un país que necessita que tots empenyem per poder assolir-los. Un nou temps en què es posi fi a la judicialització de la política i en què el diàleg, l’entesa i la política ocuparan el lloc que mai haurien d’haver perdut. Una de les prioritats d’aquest Govern serà la resolució del conflicte català, amb el compromís de Podem Catalunya i En Comú Podem.

Davant de les resistències que rebrà aquest Govern volem mostrar el nostre compromís ferm i avisar a tots els actors que consideren necessari aquest canvi que estem al seu costat i que empenyem des de tots els racons de la societat per poder dur-los a terme, resistint tots els envits que segur que vindran dels que no volen que res canviï o que fins i tot volen que retrocedim en els drets conquerits.

Considerem que és una oportunitat històrica per començar a superar les diferències entre els diferents espais progressistes, construir des de l’esquerra i aconseguir que el país avanci. El nou Govern serà l’encarregat d’afrontar els grans reptes de la nostra societat, com són el feminisme i l’emergència climàtica, i d’implementar polítiques socials que posin en el centre la vida de la gent i blindin les llibertats i els drets com l’atenció a la dependència, la pujada de l’SMI, la limitació del preu del lloguer, la memòria històrica o fer front als fons voltor i les cases d’apostes.

Finalment, des de Podem Catalunya volem mostrar de tot cor el nostre agraïment i admiració a la companya Aina Vidal de Catalunya En Comú Podem pel seu esforç i valentia per acudir a la investidura en un moment personal tan dur i complicat. Traslladem tota la nostra força, una enorme abraçada i el desig d’una prompta recuperació.