Logo Loading

Blog

Definides les candidatures de Podem per a les eleccions municipals de 2019 en 91 localitats catalanes

Serà la primera vegada que Podem es presenti a unes eleccions municipals amb la seva marca.

Gairebé 100 municipis catalans compten des d’avui amb les candidates i candidats per a les eleccions municipals de 2019, una vegada s’han fet públics els resultats de les primàries realitzades arreu del territori català. Aquestes candidatures s’afegeixen a les ja realitzades el passat mes d’octubre a cinc municipis catalans. Cal recordar que aquesta serà la primera vegada que Podem es presenti a unes eleccions municipals amb la seva marca.

Un total de 2017 inscrits i inscrites han votat en el conjunt de 91 municipis, un 54% de les 3763 persones verificades amb el seu DNI. La Secretària General de Podem Catalunya, Noelia Bail, ha volgut destacar la gran feina realitzada per l’organització del procés de primàries municipals i l’ha valorat positivament: “Aquest procés electoral demostra un cop més que Podem Catalunya està molt viu. Entre totes aconseguirem conquerir els ajuntaments. Guanyar els municipis per canviar el país”.

Per la seva banda, el secretari de Municipalisme i portaveu de Podem Catalunya, David Clarà, ha declarat que “ha estat un exercici exemplar de democràcia interna. Ja tenim els candidats i candidates que representaran a Podem a gairebé 100 municipis. Les nostres polítiques arribaran a un 70% de la població de Catalunya”.

El llistat complet dels resultats del procés de primàries dels diferents municipis es pot consultar al següent enllaç: https://primariasmunicipales2019.podemos.info/votacion/catalunya-cataluna/

Les paperetes seran definides una vegada s’hagin assolit els acords amb les forces aliades, aplicant els criteris de longitud i paritat conforme a la normativa de PODEMOS i la LOREG.