Logo Loading

Blog

Primer missatge del Secretari General de Podem

Companyes i companys:

Us envio aquest primer missatge com a Secretari General de Podem enormement il·lusionat amb la nova etapa que estem obrint conjuntament amb l’equip de direcció de Podem Catalunya.


Persones com la Conchi Abellán, el Miquel Benítez, la Irene Blanco, el Juanjo Cáceres, la Rosa Cañadell, el Sergi Cutillas, el Jaume Durall, el Lucas Ferro, la Mar García, la Cristina Morales, la María Pozuelo o el Carlos Tavera, que ja estan desplegant en les seves respectives àrees una enorme activitat per poder tornar a armar un Podem que estigui a l’altura del moment que estem vivint.

Iniciem una nova etapa del desplegament polític i organitzatiu de Podem Catalunya. Una etapa que vol caracteritzar-se per estabilitzar la força morada a Catalunya, com una força clau i imprescindible per a la construcció d’una alternativa de país. Una etapa també al servei de la construcció d’una Espanya republicana avançada socialment i democràticament, que reconegui la diversitat de tots els seus pobles en un marc plurinacional.

Vivim temps marcats per la força del canvi. La força que ens ha permès guanyar amb En Comú Podem les dues últimes eleccions generals i conquerir la capital de Catalunya, una força que prové dels carrers i de les places, una força que hem de fer gran precisament des dels carrers i les places. I és precisament per això que en aquesta nova etapa volem estar al costat dels moviments socials i els anhels de canvi que es gesten a cada barri, poble i ciutat de Catalunya.

Ara s’ha obert un nou escenari a Espanya, on la nostra voluntat irresoluble per articular ponts, que també ha tingut costos en temps convulsos, finalment ha permès fer fora el Partit Popular del Govern. Vam conquerir Ajuntaments, vam acabar amb el bipartidisme, vam aguantar defensant els nostres principis mentre Catalunya es definia en blocs aparentment irreconciliables, i hem fet fora al Partit Popular, però ens falta anar molt més enllà: construir el present i prefigurar el futur, aquest ha de ser el nostre objectiu en aquesta etapa.

En aquest sentit en els pròxims temps tenim com a prioritat impregnar la societat i impregnar-nos d’ella, augmentant la nostra participació social i política, per posar l’agenda del canvi en el centre de la vida política, en una força morada que ha de ser irresolublement feminista, radicalment democràtica i al servei de les classes populars d’aquest país.

Ens hem de preparar així per les eleccions municipals de 2019 per estendre el canvi a tots els pobles i ciutats de Catalunya i per impulsar i multiplicar les nostres forces amb l’horitzó de transformar Catalunya i Espanya en els pròxims temps. Per fer-ho, hem d’ampliar i multiplicar la força morada arreu del país i sumar aquesta força als espais de confluència també per impregnar-los del que caracteritza el morat. Allà on no hi estem no serem capaços de transformar i hi faltaran moltes veus que són imprescindibles.

En aquest sentit, com ja proposàvem en el document polític que es va aprovar a les darreres eleccions a Secretari General de Podem Catalunya, en aquesta nova etapa Podem ha d’augmentar la seva força i fer-la participar de tots els nivells de la confluència Catalunya en Comú. Assegurar la nostra participació en ella permetrà impregnar-la de la nostra realitat i a la vegada sumar cada cop més per aconseguir allò que ens proposem. Us invitem en aquest sentit a què participeu en l’espai comú: https://catalunyaencomu.cat/ca.

En aquesta nova etapa que hem d’inaugurar us proposem i invitem especialment també que, en els moments que estem vivint, participeu en cada cercle de cada poble i ciutat d’aquest país i en cada iniciativa morada que despleguem. Podem ha de ser de totes i tots. Hem viscut anys d’un canvi absolutament enorme, on nosaltres hem estat absolutament claus, no hem aconseguit tot allò que ens proposàvem, però, sens dubte, hem arribat molt lluny i si intensifiquem els nostres esforços, el futur ha de ser nostre, ha de ser de la gent.

Xavier Domènech,

Secretari General Podem Catalunya