Logo Loading

Blog

Podem crida a la seva militància a manifestar-se demà per unes pensions dignes

El partit espera que les mobilitzacions siguin un èxit i continuïn fent créixer el cicle de protestes contra el Govern de Rajoy i les seves polítiques

Podem Catalunya ha fet una crida als seus 56.000 inscrits i inscrites perquè participin demà dissabte 17 de març a les mobilitzacions que es produiran arreu de Catalunya en defensa d’unes pensions dignes. En una carta adreçada a la militància, el partit convoca a la manifestació de les 11h a la Plaça Urquinaona de Barcelona per tal de fer evident el rebuig a les polítiques del Govern de Rajoy que, amb el suport de Ciutadans, genera unes pensions “de misèria, profundament inadequades”.

El partit espera que les mobilitzacions siguin massives en la línia de l’anterior mobilització dels pensionistes del dia 1 de març, i de la històrica vaga feminista del 8 de març. Podem considera que s’ha obert un nou cicle polític, marcat per les protestes i la mobilització ciutadana, i espera que de nou la manifestació d’aquest dissabte sigui un èxit.

En la missiva enviada a la militància, el coordinador de la gestora de Podem, Vicenç Navarro, explica Espanya té unes pensions púbiques que es troben “entre les més baixes de la Unió Europea”. “El pensionista mig rep de l’Estat només un 63% del que reben els pensionistes de l’UE dels 15”, afirma Navarro a la carta, recordant a més que 8 de cada 10 pensionistes no contributius són dones. Unes pensions, les no contributives, “que oscil·len entre els 92 i els 370 euros al mes”, unes quantitats que Navarro defineix com a “profundament inadequades”.

Aquestes dades, sumades entre d’altres a la previsió que al 2050 els i les pensionistes hauran perdut un 30% en el seu poder adquisitiu, desmunten segons Navarro la idea, esbombada per partits com el PP o Ciutadans, que les pensions públiques són “excessives” i “insostenibles”.

Per totes aquestes raons, Podem Catalunya dóna ple suport a la manifestació d’aquest dissabte i convoca a tota la militància a sumar-se a les marxes, fent una convocatòria prèvia a la manifestació a la porta del Teatre Borràs de Barcelona a les 10.30h, per després marxar conjuntament a les 11h a la manifestació de Plaça Urquinaona.