Logo Loading

Blog

Noelia Bail és escollida nova Secretària General de Podem Catalunya

La Coordinadora del Cercle de Feminismes i Sexualitats aconsegueix 2.305 vots, superant Jaume Durall, segon amb 2.286 vots i Isabel Belmonte, tercera amb 1.460 vots, en les primàries a la Secretaria General amb més participació de la història de l’organització


Noelia Bail ha estat escollida nova Secretària General de Podem Catalunya, després d’aconseguir 2.305 vots (el 32,04%) d’un total de 7.422. D’aquesta manera, Bail succeeix en el càrrec a Xavier Domènech i es proclama vencedora del procés de renovació de la Secretaria General de Podem amb més participació de la història.

Bail és llicenciada en ciències polítiques i en dret per la UPF, i màster en polítiques d’igualtat de gènere. És membre del Consell Ciutadà de Podem, i en la darrera direcció comandada per Albano Dante Fachin va ocupar la Secretaria de Feminismes i Coordinació Interna.

La ja Secretària General de Podem s’ha imposat al segon candidat amb més suports, Jaume Durall, que ha aconseguit 2.286 vots, el 31,77% del total. En tercer lloc apareix Isabel Belmonte amb 1460 vots (20,29%). Rafael Garcia (548 vots i un 7,62%) i Francisco José Herrador (350 vots i un 4,86%) completen la llista de candidatures que s’han presentat a aquesta Assemblea Ciutadana Extraordinària de Podem, convocada després de la renúncia de Xavier Domènech.

El mandat de Bail al capdavant de Podem té la mateixa vigència que el mandat del Consell Ciutadà de Podem Catalunya que va emanar de les primàries de l’abril d’aquest any. Quan es compleixin 3 anys de l’onze d’abril del 2018, el Consell Ciutadà de Podem es dissoldrà per permetre la convocatòria d’un nou procés de renovació de la direcció.