Logo Loading

Blog

Jéssica Albiach afirma que Catalunya té avui “un Govern que agonitza” i que Torra “està sol”

La presidenta de Catalunya en Comú Podem assegura que “el poble de Catalunya no mereix aquesta vergonya” i acusa Junts per Catalunya de “fer saltar pels aires” l’acord votat al ple fa 48 hores


La presidenta del grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem, Jéssica Albiach, ha assegurat que avui Catalunya té “un govern que agonitza, i tenim seriosos dubtes que sigui capaç d’alçar el cap”. Albiach, en una roda de premsa al faristol del Parlament, també ha afirmat que el President Torra “està sol, i sembla que només despenja el telèfon quan el truquen des de Brussel·les”. “Els partits independentistes són incapaços de proposar cap rumb per al conjunt del país i d’ocupar-se dels problemes de la gent”, ha dit la diputada, resumint que avui s’ha viscut “una nova crisi de Govern”.

La líder dels comuns al Parlament ha acusat a Junts per Catalunya “de fer saltar pels aires” l’acord que el ple va votar el passat dimarts. “L’acord no ha durat ni 48 hores”, ha declarat la diputada, que ha recordat que el seu grup va votar a favor de l’acord per tal de “desbloquejar el Parlament”. En referència a l’acord que avui JxCat i ERC han anunciat, Albiach ha dit que “no sabem ni fins quan durarà, ni tampoc sabem quan tornarà a esclatar la propera crisi”. “El poble de Catalunya no mereix aquesta vergonya ni aquest degradació contínua de les institucions”, ha asseverat.

La diputada també ha criticat la manca de diàleg entre les forces independentistes, un bloc que segons Albiach es troba “encarcarat en les seves pròpies contradiccions”. “Quin diàleg volen amb l’Estat si no són capaços de parlar entre ells?”, s’ha preguntat la diputada.

Albiach ha demanat que els grups que donen suport al Govern pensin “d’una vegada si són capaços d’estabilitzar la legislatura, i si la resposta és no, hauran de convocar eleccions”. Tanmateix la diputada dels comuns consideren que els comicis “no són la millor opció, perquè això significa allargar la paràlisi”, i que unes eleccions “no solucionen el bloqueig”.