Logo Loading

Blog

Diada Nacional de Catalunya: per un catalanisme de majories

Avui que alguns pretenen fer de la confrontació i la fractura una aposta estratègica, Podem Catalunya reforça la seva convicció en el catalanisme popular com a espai capaç de construir majories.


La Diada Nacional de Catalunya ha estat sempre motor de drets i llibertats. Les multitudinàries manifestacions durant la transició, sota el lema de «Llibertat, amnistia i estatut d’autonomia» van fer avançar el país cap al restabliment de la Generalitat de Catalunya, l’aprovació de la llei d’amnistia i el reconeixement de l’autogovern.

Enguany Catalunya torna a viure una situació d’excepcionalitat democràtica. La intervenció de les institucions catalanes i l’empresonament de líders polítics i socials exigeix la necessitat d’obrir una via democràtica per a Catalunya.

Avui, que la majoria de canvi i plurinacional ha permès passar pàgina del Govern del Partit Popular, cal reivindicar en primer lloc que s’acabi amb la judicialització del conflicte i es garanteixi la llibertat dels presos polítics i exiliats. Cal que aquesta majoria obri una porta per al reconeixement nacional de Catalunya i el dret a decidir democràticament el nostre futur.

Cal també exigir el desbloqueig de les institucions catalanes per part del Govern. Cap partit té dret a situar els seus interessos particulars per damunt dels interessos del país.

Per últim, Podem Catalunya emplaça a la ciutadania catalana i a tots els actors polítics i socials a avançar conjuntament en una proposta plural, popular i democràtica per a Catalunya.

Avui que alguns pretenen fer de la confrontació i la fractura una aposta estratègica, Podem Catalunya reforça la seva convicció en el catalanisme popular com a espai capaç de construir majories.

Per una Catalunya plural i popular, motor de drets i llibertats.

Deixa un comentari