Logo Loading

Blog

Comunicat de Podem Catalunya sobre les acusacions de la Fiscalia

Després de conèixer l’escrit d’acusació de la Fiscalia General de l’Estat amb peticions de penes als ex membres del Govern de la Generalitat, la Mesa del Parlament i Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, Podem Catalunya vol manifestar:


  • Considerem absolutament injusta, injustificable i desproporcionada la petició de penes que la Fiscalia demana a tots els acusats i acusades.
  • La Fiscalia ha fet bo un relat judicial i mediàtic, comandat pel magistrat Pablo Llarena, que s’ha demostrat del tot insostenible i fals. No hi va haver violència, no hi va haver alçament armat ni violent i per tant, no pot existir delicte de rebel·lió.
  • Els continuats posicionaments de les justícies de països com Bèlgica i Alemanya han desmuntat el relat fictici fabricat per Pablo Llarena i que avui, de forma incomprensible, la Fiscalia torna a avalar.
  • Constatem que existeix una interpretació conservadora i fins i tot reaccionària de l’ordenament jurídic per forçar els tipus penals davant uns fets que, segons l’opinió d’experts constitucionalistes i penalistes com l’expresident del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional, Pascual Sala, no constitueixen delicte ni de rebel·lió ni de sedició.
  • El gest de l’Advocacia de l’Estat, acusant de sedició i malversació i no rebel·lió és, tot i ser necessari, del tot insuficient. Considerem evident que el Govern de Pedro Sánchez ha treballar per reconduir el conflicte a vies polítiques.
  • La instrucció d’aquest cas, així com l’acció acusatòria de la Fiscalia General de l’Estat i la presó preventiva, especialment en l’etapa del Govern del PP, s’ha convertit en una acció política encoberta dificultant enormement el diàleg i les solucions acordades al conflicte que viu Catalunya.
  • Podem Catalunya vol mostrar la seva total solidaritat amb els i les preses polítiques, les seves famílies i les seves persones més properes. Continuarem denunciant la injustícia de la seva presó preventiva i condemnant la injustificable judicialització d’un conflicte polític.