Logo Loading

Blog

Arrenquen les primàries a Podem Catalunya amb 6 candidatures aspirant a la Secretaria General

Des d’avui dijous a les 10h i fins diumenge 23 de setembre a les 23.59h un total de 60.080 inscrits i inscrites, dels quals 33.435 es consideren actius per haver participat d’algun procés intern de l’organització el darrer any


Les persones inscrites a Podem Catalunya poden, des d’avui dijous a les 10h, votar entre 6 candidats i candidates per escollir la persona que ocuparà la Secretaria General de l’organització. El procés de votació, com és habitual en els processos participatius de Podem, es produirà de forma telemàtica i es perllongarà fins el diumenge 23 de setembre a les 23.59h, amb un total de 60.080 inscrits i inscrites cridades a votació, tot i que la xifra d’inscrits i inscrites actives (les que han participat d’algun procés de votació en el darrer any) és de 33.435.

6 candidatures són les que finalment optaran al càrrec: Jaume Durall, Noelia Bail, Isabel Belmonte, Rafael Garcia, Francisco José Herrador i Mario Martínez Roldán. Totes 6 candidatures van assolir els avals necessaris, tant personals com dels òrgans col·legiats, per ser proclamats candidats. Finalment la precandidata Maria José Asensio, que va superar el llindar dels 150 avals personals, va retirar la seva candidatura.

L’actual Assemblea Ciutadana va ser convocada de manera extraordinària a la reunió del 8 de setembre del Consell Ciutadà de Podem Catalunya, després que l’anterior Secretari General, Xavier Domènech, renunciés al seu càrrec i abandonés la primera línia política.